Een app om een dutje te doen

Napzzz, app om een dutje te doenAmsterdam, 30 april 2015 – Elke reiziger kent het gevoel wel. Dat je na een lange reis loopt te wankelen in een drukke, warme en vreemde stad met een jetlag onder je leden, terwijl je alle oriëntatie voor tijd en plaats kwijt bent. Eigenlijk zou je dan het liefst een dutje willen doen, maar je hotel is helemaal aan de andere kant van de stad.

Binnenkort is dit ongemak opgelost, dankzij je smartphone. Er is een app in aantocht waarmee je overdag een powernap kunt doen of je kunt opfrissen. Met NapZzzz kun je in de directe omgeving precies zien op welke rustige en relaxte plaatsen je even je ogen kunt sluiten of waar je even van de badkamer gebruik kunt maken voor een verfrissende douche.

Iedereen kan zijn bed, bank of badkamer voor een paar uur ter beschikking stellen, voor een kleine vergoeding. Er zijn wel een paar regels waar de aanbieders aan moeten voldoen: een verbod op roken, geen huisdieren en de reiziger moet geen last hebben van harde muziek in het huis of bij de buren. Net zoals vele andere apps moet je je van tevoren aanmelden en registreren, om malafide types te weren. Reizigers kunnen na gebruik een recensie achterlaten over hun dutervaring.

NapZzzz is zich nog aan het ontwikkelen, dus hou de app in de gaten. Tot die tijd kun je wellicht een dutje doen in een museum, mits de suppoosten niet al te moeilijk doen. Vaak staan er bankjes waar je languit uit kunt strekken. Zelf heb ik eens een tukje gedaan op een bankje in de Hermitage in Sint Petersburg, waar ooit tsaar Peter de Grote op zetelde. Geen suppoost die er naar kraaide.

Foto © depositphotos.com/ViewApart.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!