Nu kun je écht slapen op een vliegveld

ZZZleepandGoAmsterdam, 28 september 2015 – Natuurlijk, je kunt je toevlucht zoeken tot bankjes en gestrekte fauteuils. Maar écht slapen op een vliegveld is er meestal niet bij, tenzij je je toevlucht zoekt tot zo’n onpersoonlijk dertig-in-een-dozijn luchthavenhotel.

Met een nieuwe slaapcabine is het niet meer zo’n straf als je een paar uur moet wachten op je volgende vlucht. In Italië zag onlangs de bijna onuitspreekbare ZZZleepandGo het licht, waarmee je een paar uur ongestoord in dromenland moet kunnen zijn. Het is een geluidsdichte ruimte met een bed met matras, een bureau, opbergruimte voor je bagage, gratis wifi, usb-aansluitingen, stopcontacten en een scherm waarop je de vertrekkende vluchten kunt zien. Gekleurde lichtgolven, dat bekendstaat als ‘chromotherapie’, geven je lichaam een oppepper als je kampt met een jetlag of vermoeidheid.

Orio al Serio International Airport in de Noord-Italiaanse stad Bergamo heeft de primeur. De luchthaven heeft drie van deze slaapcabines geïnstalleerd. De kosten vallen mee: voor het eerste uur betaal je € 8, daarna ben je per uur € 7 kwijt (met een minimum van twee uur). Je kunt een reservering maken via de app van ZZZleepandGo, waarmee je een code krijgt om de ruimte te openen en een wachtwoord voor de wifi.

Het is ook ideaal als je bijvoorbeeld een hele vroege vlucht hebt, en nog een paar uurtjes wil slapen. De verwachting is dat andere vliegvelden in de wereld zullen volgen. Meer informatie vind je op www.zzzleepandgo.com

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!