De prijs voorspellen van een vliegticket

Prijsverandering vliegticketAmsterdam, 6 oktober 2015 – Weinig zaken zijn zo ondoorzichtig als het kopen van een vliegticket. Bij de ene luchtvaartmaatschappij moet je juist ver van tevoren een ticket kopen, bij een ander moet je wachten tot het laatste moment. De prijs van een vliegticket naar een bepaalde bestemming met dezelfde luchtvaartmaatschappij kan zomaar binnen een dag of zelfs binnen een paar uur veranderen.

Er is nu een nieuwe website, Hellotrip, die je kan helpen het juiste moment te kiezen om een vliegticket te kopen. Met een ingewikkeld prijsvoorspellingsalgoritme kun je voor jouw gewenste ticket inzicht krijgen in een mogelijke prijsdaling of prijsstijging in de komende 7 of 14 dagen. De technologie van Hellotrip baseert zich op miljarden historische prijsmetingen en het gebruik van machine learning om een percentuele kans weer te geven voor een prijsverandering voor een specifieke vlucht.

In een zoekmachine vul je de bestemming in waar je naartoe wilt vliegen, met bijbehorende data. Daarna zie je alle mogelijke opties qua tijden, prijzen en luchtvaartmaatschappijen, net als met elke andere vliegticketvergelijker. Als je daarna klikt op ‘Buy or Wait?’ voor een bepaalde vlucht zie je het geschatte percentage dat de prijs in de nabije toekomst daalt of stijgt. Met andere woorden: of je beter direct het vliegticket kunt kopen of nog beter even kunt wachten.

Hellotrip is naar eigen zeggen Europa’s eerste vliegticketwebsite die met de ‘Price Prediction Technology’ voorspellingen doet. Het is een Amsterdamse startup die zich aanvankelijk richt op zestig van de meest populaire internationale vluchtroutes vanuit Amsterdam, maar uiteindelijk werkt aan een volledige dekking van alle grote Europese steden. De website is nu nog in een beta-fase (je kunt alleen de prijsverandering voor vluchten naar Hong Kong opzoeken), maar binnenkort is Hellotrip helemaal operationeel.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!