Koop geen vliegticket op vrijdag

Zonsondergang op een vliegveldAmsterdam, 10 december 2015 – Je doet er verstandig aan om niet op vrijdag een vliegticket te kopen. Dit blijkt namelijk de slechtste dag te zijn voor het kopen van een vliegticket, blijkt uit een analyse van wereldwijde ticketprijzen door de Airlines Reporting Corporation.

De prijs van een vliegticket ligt op vrijdag gemiddeld 13 procent hoger dan op een zondag. Het blijkt dat vooral zakenreizigers aan het eind van de werkweek hun trip regelen, waardoor er veel vraag is naar vliegtickets en de prijs omhoog gaat. Vakantiegangers die een goedkoop tripje willen boeken, kruipen daarentegen vooral in het weekend achter de computer.

Uit het onderzoek blijkt ook wanneer je het beste een vliegticket kunt kopen. Voor vluchten in Europa doe je er het beste aan 140 dagen van tevoren je creditcard tevoorschijn te halen, als je het goedkoopste ticket wilt hebben. Voor binnenlandse vluchten in Amerika is 57 dagen voor de vlucht het beste moment een ticket te boeken.

Voor de goedkoopste vluchten is het altijd verstandig op tijd een vliegticket te kopen, maar dat hoeft ook weer niet overdreven vroeg. Luchtvaartmaatschappijen beginnen vijf tot zes maanden voor een internationale vlucht met het managen van de prijzen, om het af te stemmen met de vraag. Sla je eerder je slag, dan is de kans groot dat je meer betaalt dan de meeste andere passagiers in het vliegtuig.

Foto © depositphotos.com/janifest.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!