Vlieg van Schiphol naar Rennes en Kotor

Kotor, MontenegroAmsterdam, 18 maart 2016 – Het zat eraan te komen. Lonely Planet zet Kotor in Montenegro op de eerste plaats van steden die je in 2016 zou moeten bezoeken. Prompt komt er een luchtvaartmaatschappij waarmee je (bijna) rechtstreeks naar Kotor kunt vliegen. TUIfly vliegt vanaf medio mei twee keer per week van Amsterdam Schiphol naar de luchthaven van Tivat, dat zo’n 7 kilometer van Kotor is gelegen.

Kotor is een oude havenstad die op de Werelderfgoedlijst staat van Unesco en is in alle opzichten schitterend, luidt de aanbeveling van Lonely Planet. Binnen de stadsmuren tref je een dromerig doolhof van steegjes en pleinen waar de lokale bevolking geniet van sterke koffie en in de rij staat voor de bakker voor warm vers gebakken brood. Kotor ligt aan een fjord-achtige baai en is een van de meest fotogenieke plekken van Europa.

Ook de Bretonse hoofdstad Rennes in Frankrijk is een van de nieuwe bestemmingen waar je dit jaar vanaf Schiphol naartoe kunt vliegen. De low budget luchtvaartmaatschappij HOP! start eind maart met dagelijkse vluchten van Amsterdam naar Rennes, waar je je tegoed kunt doen aan moderne kunst en vele cafés en restaurants.

Luchthaven Schiphol verwelkomt deze zomer drie nieuwe luchtvaartmaatschappijen. De Indiase vliegtuigmaatschappij Jet Airways begint 27 maart met dagelijkse vluchten van Amsterdam naar Mumbai, New Delhi en Toronto. Aeromexico vliegt vanaf 30 mei drie keer per week naar Mexico City. De laatste nieuweling is China Eastern Airlines, die vanaf eind juni vier keer in de week van Amsterdam naar Shanghai vliegt.

Astana, de hoofdstad van Kazachstan, is een nieuwe bestemming van de KLM. Transavia vliegt vanaf begin april vier keer per week naar Bergerac in Frankrijk en TUIfly start medio april met het Spaanse Alicante en La Palma. Prijsvechter Flybe voegt de Britse steden Sheffield en Dundee toe aan het netwerk.

Foto © depositphotos.com/riverlim.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!