Koop je kerst-vliegticket begin november

Vliegticket kerstAmsterdam, 3 november 2016 – Begin november is de beste tijd voor het kopen van een vliegticket voor je kerstvakantie of Nieuwjaarsvakantie. Je bespaart dan gemiddeld 28 procent op de ticketprijs, zo heeft Momondo.nl onderzocht. De reiszoekmachine analyseerde 13,2 miljard vluchtprijzen van de honderd meest populaire routes. Voor je kerstvakantie kun je je vliegticket dus het beste 56 dagen voor vertrek boeken, als je op de kosten wilt besparen.

December is een van de drukste maanden op luchthavens door de kerstvakantie. En of de feestmaand nog niet duur genoeg is, stuwt de populariteit van vluchten ook de ticketprijzen omhoog. Volgens Momondo hebben factoren zoals dag van vertrek en vluchttijd ook invloed op de prijs. “Uit onze studie blijkt – naast het beste moment om te boeken – dat prijzen sterk afhangen van de dag en het tijdstip van vertrek. De goedkoopste tickets zijn voor vluchten op dinsdag, terwijl de duurste vaak op zaterdag zijn.”

Het gemiddelde verschil van ticketprijzen tussen deze dagen is 11 procent. Vluchten die vertrekken in de avond tussen 18.00 uur en middernacht zijn het goedkoopst. Het is gemiddeld het duurst om voor 15.00 uur te vliegen in ochtend en vroege middag. De afgelopen twee jaar dat de goedkoopste tickets 53 dagen voor vertrek gevonden worden, maar dit jaar is dat dus 56 dagen. De duurste tickets worden op de dag van vertrek gekocht.

Bangkok is favoriet voor kerstvakantie

Bangkok skylineOm kerst en nieuwjaar te vieren in het buitenland is Bangkok dit jaar de meest populaire bestemming onder Nederlanders. De prijsbewuste reiziger doet er echter beter aan om in de lente naar Zuidoost Azië te reizen.

Vluchten richting Bangkok zijn duur wanneer je in de laatste week van december reist, meldt Momondo. Als je wacht tot het hoogseizoen voorbij is en in mei of juni reist, dan is er een prijsverschil tot wel 43 procent. Bovendien zijn de prijzen voor hotels en dagelijkse uitgaven ook lager wanneer je niet in hoogseizoen reist. Hieronder staan de tien populairste bestemmingen onder Nederlanders en het beste moment om te boeken, volgens het onderzoek van de reiszoekmachine.

  • Bangkok – 42 dagen voor vertrek
  • Bali – 58 dagen voor vertrek
  • New York – 32 dagen voor vertrek
  • Istanbul – 56 dagen voor vertrek
  • Jakarta – 58 dagen voor vertrek
  • Los Angeles – 54 dagen voor vertrek
  • Londen – 60 dagen voor vertrek
  • Manila – 48 dagen voor vertrek
  • Barcelona – 58 dagen voor vertrek
  • Lissabon – 58 dagen voor vertrek
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!