Een taxi is het goedkoopst in Egypte

Amsterdam, 20 juli 2017 – Wil je goedkoop met de taxi reizen, dan moet je in Egypte zijn. In de hoofdstad Cairo betaal je voor een rit van 3 kilometer slechts 49 eurocent. De rit van het vliegveld naar het centrum kost een schamele € 3,73. De Egyptische hoofdstad is daarmee de goedkoopste plek ter wereld om met de taxi te reizen.

In de Zwitserse stad Zürich moet je juist heel diep in de buidel tasten voor een taxirit. Voor een afstand van 3 kilometer ben je hier € 22,43 kwijt, terwijl het instaptarief alleen al € 7,37 bedraagt. Een ritje van de luchthaven naar de binnenstad, dat voor die 12 kilometer niet langer dan een kwartier duurt, doet je naar adem happen als je € 62,25 op de meter ziet staan.

Gelukkig heeft Zürich uitstekend openbaar vervoer om je in de stad te verplaatsen, terwijl een overvolle en trage stadsbus in Cairo alleen is weggelegd voor onverschrokken reizigers die geen haast hebben, goed tegen de hitte kunnen en niet vatbaar zijn voor claustrofobie.

Carspring, een online dealer van tweedehands auto’s, heeft de prijzen van taxi’s in tachtig wereldsteden op een rij gezet. Voor het vaststellen van de zogeheten Taxi Price Index is onder meer gekeken naar de kosten per kilometer, het wachttarief, de kosten om een taxi te bestellen en het tarief voor de rit van de luchthaven naar het centrum. Bedenk daarbij dat de prijs van een taxirit ook nog sterk kan verschillen door jouw capaciteiten om te kunnen afdingen en de betrouwbaarheid van een chauffeur.

Van de tachtig steden staat Amsterdam op de 66e plaats: een taxirit van 3 kilometer kost je € 9,50. Zoals te verwachten is, kun je het goedkoopst in de taxi stappen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. De Roemeense hoofdstad Boekarest is de goedkoopste taxistad in Europa, met € 1,31 op de meter voor een ritje van 3 kilometer.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!