Kattegattleden is fietsroute van 2018

Amsterdam, 2 maart 2018 – Kattegattleden, de eerste nationale fietsroute in Zweden, is uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar 2018. De jury maakte dat bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht.

Het traject van Kattegattleden loopt van het zuidelijke Helsingborg naar het noordelijke Göteborg langs de Zweedse westkust, over een afstand van 370 kilometer. Volgens de jury is het een afwisselende route langs de kust met rotspunten, eilandjes en pittoreske vissersplaatsjes. “De infrastructuur is prima voor toeristische fietsers en de route is duidelijk bewegwijzerd.”

De route kun je afleggen in acht etappes en onderweg zijn er genoeg mogelijkheden om te overnachten, te eten en eventueel je banden te plakken. Er zijn weinig hoogteverschillen en de fietspaden zijn deels verhard, waarbij je onderweg nauwelijks auto’s tegenkomt. Je kunt er plaatse een fiets of een e-bike huren. Kattegattleden is de eerste route van een nieuw nationaal fietsnetwerk in Zweden. De jury hoopt dat de toekenning van de trofee leidt nieuwe fietsroutes in het Scandinavische land.

De Zweedse kustroute kreeg van de juryleden de voorkeur boven de drie andere genomineerden: Green Velo in Polen, ViaRhonâ in Zwitserland en Frankrijk en de nieuwe internationale Maasfietsroute door Frankrijk, België en Nederland.

De Fietsroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs en heeft als doel overheden en toeristische diensten te stimuleren aantrekkelijke fietsroutes te ontwikkelen. Kattegattleden is de opvolger van La Vélo Francette, die in 2017 werd uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar. De Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht kun je bezoeken van vrijdag 2 maart tot en met zondag 4 maart 2018.

Foto © Kattegattleden / Region Halland Zweden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!