6 bestemmingen in de vorm van een hart: voor échte romantici

Amsterdam, 14 februari 2020 – Wil je je geliefde de liefde verklaren met een romantisch reisje? Wat is er dan leuker dan een plek te kiezen in de vorm van een hart. Uitermate geschikt voor een verrassing op Valentijnsdag natuurlijk, maar ook op elk ander moment dat je in een romantische bui bent. Dankzij de wonderen van moeder natuur zijn er talloze hartvormige bestemmingen in de wereld, van eilanden en meren tot rotsen en kloven. Hier zetten we 6 leuke bestemmingen op een rij in de vorm van een hart – voor échte romantici!

Galesnjak, Kroatië

Galesnjak is een eiland in Kroatië dat de perfecte vorm heeft van een hart. Het staat dan ook bekend als ‘Eiland van de liefde’ of ‘Cupido Eiland’. Het eiland is onbewoond en heeft een oppervlakte van slechts 130 vierkante meter, maar trekt toch verliefde stelletjes aan vanuit de hele wereld. Er zijn geen hotels en restaurants, dus je moet kamperen tussen de olijfbomen. Galesnkak ligt een paar kilometer van Zadar.

Makepeace Island, Australië

Sluit vrede en beleef de liefde op Makepeace Island in Australië, een groen hartvormig eiland dat eigendom is zakentycoon Sir Richard Branson. Het eiland ligt in de Noosa River en heeft een boetiekhotel waar plek is voor 22 gasten. Voor de liefde moet je wel in de buidel tasten, want een overnachting kost minimaal $ 1000 per persoon per nacht. Absolute privacy is dan wel gegarandeerd.

Lago di Scanno, Italië

Lago di Scanno is het levende bewijs dat moeder natuur een romantische kant heeft. Dit hartvormige meer ligt in het midden van Italië, genesteld in de Apennijnen. Je bereikt het meer via een rotsachtige bergweg en een wandeling van ongeveer 40 minuten. Je wordt beloond met een spectaculair uitzicht en er zijn enkele restaurants waar je romantisch kunt dineren.

Isla Corazón, Argentinië

Lago Mascardi is een meer in het noordelijke deel van Argentijns Patagonië dat populair is bij natuurliefhebbers, maar ook bij romantici. Verliefde stelletjes roeien of kajakken naar het hartvormige eilandje Isla Corazón in het midden van het meer voor foto’s, kusjes en huwelijksaanzoeken. Je vindt deze romantische plek in Nahuel Huapi Nationaal Park, in de uitlopers van de Andes.

Heart Reef, Australië

Het Great Barrier Reef in Australië is al indrukwekkend, maar Heart Reef helemaal. Het is een koraal in de vorm van een hart en wordt beschouwd als de beste plek in Australië om je partner ten huwelijk te vragen. Vanwege de beschermde status is het niet mogelijk om te snorkelen of te duiken rond het koraalrif, dus je zal je aanzoek moeten doen tijdens een helikoptervlucht boven Heart Reef.

Tupai, Tahiti

Tahiti staat bij velen bovenaan de lijst voor een romantische trip (of huwelijksreis). Hier heb je in de Stille Oceaan genoeg mooie eilanden en atollen om uit te kiezen, maar het paradijselijke Tupai springt er wel uit als om vurige passie gaat. Deze tropische atol heeft een prachtige vorm van een hart, en heeft witte zandstranden, wuivende palmbomen en kristalhelder water. Tupai ligt op 15 minuten vliegen van Bora Bora.

Foto's © depositphotos.com/iascic; Wikipedia; Earth.com; GetYourGuide.
Zomer 2020Zomer 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!