Angola wil meer toeristen en schrapt visumplicht

Angola visumplichtAmsterdam, 15 oktober 2023 – Heb je weleens gedacht aan een vakantie naar Angola? Waarschijnlijk niet. Naburige landen als Namibië en Zambia zijn al jarenlang populair bij toeristen, maar in Angola zijn ze nogal schaars. Het Afrikaanse land wil daar nu verandering in brengen en heeft begin oktober de visumplicht afgeschaft voor 98 landen. Ook Nederlanders en Belgen hebben geen visum meer nodig voor een bezoek aan Angola, melden talloze Afrikaanse media.

Tot voor kort had Angola van alle Afrikaanse landen een van de meest omslachtige visumprocedures. Een paspoort en vliegticket alleen waren niet genoeg, je moest ook allerlei ingewikkelde formaliteiten regelen. Zo moest je een uitnodigingsbrief hebben van een organisatie in Angola, die was gelegaliseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ook moest je een tour boeken en bewijs laten zien dat je over voldoende financiële middelen beschikte. Het aanvragen van een visum was een tijdrovend en kostbaar proces waarvoor je meerdere keren naar de Angolese ambassade moest reizen. Niet gek dus dat er weinig toeristen kwamen.

Angola visum

Natuurlijke wonderen in Angola

Sinds een presidentieel decreet op 29 september 2023 heb je geen visum meer nodig als je voor toeristische doeleinden naar het land reist. Het visumvrije verblijf geldt voor 90 dagen in een jaar, waarbij je per bezoek maximaal 30 dagen in Angola mag blijven. Het is nog niet bekend of een vaccinatie tegen Gele Koorts verplicht blijft (zoals nu het geval is).

Angola is een voormalige Portugese kolonie die in 1975 onafhankelijk werd. Die onafhankelijkheid werd gevolgd door een 27 jaar durende burgeroorlog, die pas in 2002 werd beëindigd. Door olie en rijkdom is het inmiddels een van de rijkste landen van Afrika, maar er is slechts een kleine elite die hiervan profiteert. Het grootste deel van de bevolking leeft in armoede.

Angola visum natuur

Tot de bezienswaardigheden in Angola behoren afgelegen stranden, regenwouden met watervallen, koloniale Portugese architectuur en nationale parken met wilde dieren. Een van de hoogtepunten is Miradouro da Lua, een landschap met griezelige kliffen dat een beetje op een maanlandschap doet lijken. Met het afschaffen van de visumplicht wil Angola zijn natuurlijke wonderen aan de wereld laten zien. De toeristische infrastructuur is op vele plaatsen nog belabberd, maar waarschijnlijk zal die de komende jaren verbeteren als er meer toeristen komen.

Zoek je accommodatie voor je trip naar Angola?
Reserveer hier een hotel of appartement in Angola
Foto's © Shutterstock.com.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!