Vlag AngolaReizen en vakantie in Angola

Kerngegevens

– Oppervlakte: 1.246.700 vierkante kilometer (30 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 18.056.072 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 16 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Luanda;
– Talen: Portugees (officieel), Bantoe, inheemse talen;
– Munteenheid: Kwanza (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 5900 (2011).

Informatie over visum Angola

Reizen en vakantie in Angola
Hoofdstad Luanda

Staatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een bezoek aan Angola, Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is.

Voorts moet je een uitnodigingsbrief hebben van een organisatie in Angola, die is gelegaliseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook dien je in het bezit te zijn van een vliegticket voor de terugreis of voor de vlucht naar een volgende bestemming.

Een toeristenvisum kun je aanvragen bij het Consulaat van Angola in Rotterdam of bij de Ambassade van Angola in Brussel. Je moet het visum persoonlijk aanvragen, omdat er ook vingerafdrukken worden afgenomen. Voor de aanvraag van een visum zijn twee kleuren pasfoto’s. De behandeling van een visumaanvraag duurt ongeveer 8 werkdagen.

Bij een reis naar Angola is iedereen verplicht het gele vaccinatieboekje bij zich te hebben met daarin de vereiste vaccinaties, waaronder Gele Koorts (yellow fever). De douane kan dit bij aankomst controleren. Vergeet dus niet dit vaccinatieboekje in je handbagage te stoppen.

Communicatie in Angola

Internationaal toegangsnummer: +244.
Alarmnummer ambulance: 112.
Alarmnummer politie: 113.
Alarmnummer brandweer: 115.

Tijdsverschil met Angola

Tijdens de winter is er geen tijdsverschil met Nederland, Tijdens de zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Angola 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Angola

De elektriciteit in Angola is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. De stopcontacten hebben twee ronde gaten en zijn geschikt voor Nederlandse stekkers, dus een wereldstekker is niet nodig. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by