Reizen naar Benin

Reizen met het vliegtuig naar Benin

Vliegen naar Cotonou, BeninHet belangrijkste internationale vliegveld van Benin ligt bij Cotonou, de grootste stad van het land. Het ligt vlakbij Porto-Novo, de officiële hoofdstad. Er gaan vooral vluchten vanuit andere Afrikaanse landen naar Cotonou.

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met het vliegtuig naar Benin reizen. Je kunt naar Cotonou vliegen met Royal Air Maroc, waarbij je een overstap maakt in de Marokkaanse stad Casablanca. Vanaf Casablanca gaan er twee vluchten per week naar Cotonou. De vliegtijd is 4½ uur. Royal Air Maroc vliegt van Amsterdam en Brussel naar Casablanca. Vliegtickets vanaf Brussel zijn vaak goedkoper.

Je kunt ook naar Cotonou vliegen met een overstap in Parijs. Air France vliegt rechtstreeks van luchthaven Charles de Gaulle naar Cotonou. De vliegtijd is 6 uur en 15 minuten.

Luchthaven van Cotonou

De luchthaven heet Aéroport international Cardinal Bernardin Gantin de Cotonou Cadjehoun (COO), vernoemd naar een kardinaal uit Benin, en ligt ongeveer 5 kilometer ten westen van de stad. Het vliegveld beschikt over winkels, toiletten, een bar en wachtruimtes met airconditioning. Er is aan kantoor van autoverhuurbedrijf National Car Rental.

Na aankomst kun je ook een taxi of limousine nemen naar Cotonou. De reistijd is 15 tot 20 minuten. Website van het vliegveld: www.aeroport-cotonou.com

Reizen met de trein naar Benin

Er rijdt een trein van Cotonou naar de noordelijke stad Parakou. Er wordt aan gewerkt om deze (oude koloniale) spoorlijn door te trekken naar Niamey, de hoofdstad van Niger (met een tussenstop in Dosso). In januari 2016 is de eerste trein gaan rijden tussen Niamey en Dosso. In de toekomst kun je dus met de trein van Niger naar Benin reizen.

Reizen met de bus naar Benin

Nigeria-Benin

De Nigeriaanse busmaatschappij ABC Transport heeft dagelijks moderne bussen rijden van de Nigeriaanse stad Lagos naar Cotonou in Benin. De bussen rijden verder naar Tomé in Togo en Accra, de hoofdstad van Ghana. De lijndienst staat bekend als ABC Coach West Africa. Aan boord van de bussen is een toilet en airconditioning. Voor informatie over de dienstregeling en boekingen: www.abctransport.com

Reizen met de boot naar Benin

Vrachtschepen varen op regelmatige basis van de Franse stad Marseilles naar Cotonou in Benin. Je kunt proberen mee te reizen op zo’n vrachtschip.

Lees hieronder verder voor meer reisinspiratie voor je vakantie in Benin:

Bezienswaardigheden in Benin

Er is geen gebrek aan bezienswaardigheden in Benin. Je ziet er de paleizen van de vroegere koninkrijkjes, musea over de slavernij, fascinerende voodoo-markten en prachtige natuurgebieden. Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden in Benin

Voor het laatst bijgewerkt op 5 april 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Benin, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam