Vakantie in Casablanca, Marokko

Tips voor een vakantie in Casablanca

Casablanca vakantieVeel toeristen laten Casablanca links liggen tijdens hun vakantie in Marokko. Ze kiezen eerder voor het legendarische Marrakech, de oude koningsstad Fez, het Atlasgebergte of de verleidelijke uitgestrektheid van de Sahara. Maar met het overslaan van de grootste stad van het land (met 7 miljoen inwoners) mis je ook een deel van het ‘echte’ hedendaagse Marokko. Casablanca bruist van een kosmopolitische flair met stijlvolle restaurants, volop mogelijkheden om te winkelen en sfeervolle cafés en uitgaansgelegenheden waar je al snel de enige buitenlander zal zijn.

Ondanks het moderne karakter heeft Casablanca een intrigerende geschiedenis, resulterend in een onstuimige mix van architecturale schatten die glinsteren in de zon en stoffige oude gebouwen. De stad heeft Romeinse wortels, een Franse planning en een Portugese naam (die later is veranderd in het Spaans). Casablanca combineert de elegantie van de vorige eeuw met moderne accenten, zoals een goed verzorgd tramnetwerk in het centrum. Onder leiding van de Franse kolonisten zijn een eeuw geleden koele arcades en boulevards met palmbomen aangelegd.

Casablanca restaurantDe medina is het oudste deel van Casablanca, waar handelaren vanaf karren eieren of aardbeien verkopen en waar de locals altijd bereid zijn om hun verhalen te delen over de geschiedenis van de stad. Het mist misschien de glamour van de souks van Marrakech, maar die laatste kan voelen als een pretpark in plaats van een authentieke Noord-Afrikaanse stad. De medina van Casablanca is het echte ding. Enkele projecten benadrukken de vooruitstrevendheid van de stad. Zo is de Hassan II-moskee, geopend in 1993, de tweede grootste moskee ter wereld. In een van de meest prestigieuze wijken van Casablanca is het ambitieuze grote winkelcentrum Anfa Place geopend.

Met zulke innovaties, mooie stranden en een levendige culturele scene is er geen reden meer om Casablanca over te slaan tijdens je vakantie in Marokko. Er is geen reden om ‘Casa’ (of Caza, zoals de lokale bevolking het uitspreekt) te minachten, een plek die langzaam op gelijke voet komt te staan met zijn westerse tegenhangers. Als je er eenmaal bent geweest, weet je wat je moet antwoorden als iemand je dezelfde vraag stelt als Humphrey Bogart in de Hollywood-klassieker Casablanca uit 1942: ,,Why did you have to come to Casablanca? There are other places.” Een film die bijna niets te maken heeft met de stad Casablanca, en vrijwel uitsluitend in Hollywood is opgenomen.

Bezienswaardigheden in Casablanca

Moskee Hassan-II in CasablancaJe kunt gemakkelijk een paar dagen vakantie vieren in Casablanca om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien. Je kunt een rondleiding nemen in de markante Hassan II-moskee of een potje voetballen in de straatjes van de medina. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Casablanca

Voor het laatst bijgewerkt op 30 november 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Casablanca, Marokko, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © depositphotos.com/philipus; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam