BeninReizen en vakantie in Benin

Kerngegevens

– Oppervlakte: 112.622 vierkante kilometer (drie keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 9.877.292 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 88 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Porto-Novo;
– Talen: Frans (officieel), Fon, Yoruba, inheemse talen;
– Munteenheid: CFA-Frank (XOF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1700 (2012).

Informatie over visum Benin

Reizen en vakantie in BeninStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Benin. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is.

Ook moet je in het bezit zijn van een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of voor de vlucht naar een volgende bestemming. Verder moet je een bewijs kunnen tonen van een vaccinatie tegen Gele Koorts. Zorg dus dat je het gele vaccinatieboekje bij je hebt als je naar Benin reist.

Een toeristenvisum is geldig voor maximaal 30 dagen en kun je aanvragen bij het Consulaat van Benin in Den Haag of de Ambassade van Benin in Brussel. Je moet twee recente pasfoto’s inleveren, gemaakt tegen een witte achtergrond.

De behandeling van een visumaanvraag duurt bij de ambassade drie werkdagen. Tegen extra betaling is ook een spoedprocedure mogelijk, waarbij je het visum op dezelfde dag kunt afhalen. Het consulaat is niet altijd bemand, waardoor het daar langer kan duren.

Communicatie in Benin

Internationaal toegangsnummer: +229.
Alarmnummer ambulance Cotonou: 30 17 69.
Alarmnummer ambulance Ouidah: 34 10 10.
Alarmnummer politie: 117.
Alarmnummer brandweer: 118.

Tijdsverschil met Benin

In de winter is het in Benin even laat als in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Benin 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Benin

De elektriciteit in Benin is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. De meeste stopcontacten zijn geschikt voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen. Het is echter raadzaam toch een wereldstekker mee te nemen. Hou er rekening mee dat niet overal in het land elektriciteit beschikbaar is.

Foto credit © depositphotos.com/dtemps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam