Reizen naar Burkina Faso

Reizen met het vliegtuig naar Burkina Faso

Reizen naar Burkina FasoVanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met het vliegtuig naar Burkina Faso reizen. Het West-Afrikaanse land is echter wel makkelijk te bereiken met een overstap in Parijs. Air France vliegt enkele keren per week rechtstreeks van luchthaven Parijs Charles de Gaulle naar Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. De vliegtijd is 5½ uur. Ook kun je overstappen in de Marokkaanse stad Casablanca. Royal Air Maroc vliegt dagelijks van Casablanca naar Ouagadougou. De vliegtijd is 3½ uur.

Vanuit België kun je wel rechtstreeks naar Burkina Faso vliegen. Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines vliegt een paar keer per week van Brussel naar Ouagadougou. De vliegtijd is ongeveer 6 uur.

Luchthaven van Ouagadougou

Alle internationale vluchten komen aan op Ouagadougou International Airport (OUA), de grootste en belangrijkste luchthaven van Burkina Faso. Het vliegveld ligt ongeveer anderhalve kilometer ten zuidoosten van het centrum. Van en naar Ouagadougou Airport gaan vooral veel vluchten naar andere steden in West-Afrika, maar er zijn ook een paar vluchten naar Europa. Het is thuisbasis van Air Burkina, de nationale luchtvaartmaatschappij van Burkina Faso.

Het huidige vliegveld ligt erg dicht bij het centrum en kan niet uitbreiden. Ook zorgt het voor risico’s en milieu- en geluidsoverlast. De regering bouwt daarom aan een nieuwe en grotere luchthaven 30 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad, Ouagadougou-Donsin Airport. Naar verwachting wordt het eerste deel in 2018 in gebruik genomen.

Voor het vervoer van de luchthaven naar het centrum van Ouagadougou kun je een taxi nemen. Er is één autoverhuurbedrijf, National Car Rental, waar je een auto kunt huren. Website van de luchthaven: www.aeroport-ouagadougou.com

Reizen met de trein naar Burkina Faso

Er is een 1249 kilometer lange spoorverbinding van Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust, naar Ouagadougou. De Ivoriaanse spoorwegmaatschappij Sitarail kreeg in 2014 een vergunning voor dit traject. Het is echter onbekend of er nog passagierstreinen rijden tussen de steden, een reis die 43 tot 48 uur duurt.

Reizen met de bus naar Burkina Faso

Vanuit de omliggende landen kun je met de bus naar Burkina Faso reizen. Er zijn busdiensten vanuit Benin, Ghana, Ivoorkust, Mali, Nigeria en Togo. Deze worden verzorgd door de busmaatschappij Transport Confort Voyage (TCV) uit Burkina Faso. Kijk voor informatie over de dienstregeling en de tarieven op de website: www.tcv-sa.com

Voor het laatst bijgewerkt op 16 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Burkina Faso, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam