Vakantie in Burkina Faso

Burkina Faso: een introductie

Een vakantie in Burkina Faso beleef je op een van de meest afgelegen plekken van West-Afrika, een land met ’s werelds mooiste plaatsnamen, een prachtige natuur en vriendelijke inwoners die houden van muziek, kunst en drummen. Wie zwijmelt niet weg bij het horen van stedennamen als Ouagadougou, Bobo-Dioulasso, Gorom-Gorom en Bouroum-Bouroum? Alleen daarom zou je eigenlijk al een keer vakantie moeten vieren in het land.

De voormalige Franse kolonie heeft geen zee en wordt omsloten door zes andere (en niet allemaal even vriendelijke) Afrikaanse landen, maar het landschap en de cultuur maken een bezoek de moeite waard. Het natuurreservaat Nazinga heeft de grootste olifantenpopulatie van West-Afrika. In het zuidwesten van Burkina Faso vind je Arli Nationaal Park, een machtige savanne met duizenden wilde dieren als leeuwen, nijlpaarden, apen, bavianen, gazellen en antilopen. De hoofdstad Ouagadougou is de beste plek om te luisteren naar traditionele Burkinabé muziek en het bezoeken van film- en muziekfestivals. Bobo-Dioulasso heeft een Arabisch tintje, met een enorme fabelachtige moskee die gebouwd is van modder. Alleen het noorden kun je vanwege terreurgevaar beter mijden.

Zoek je accommodatie voor je trip naar Burkina Faso?
Reserveer hier online een hotel in Burkina Faso

Het is een plek waar zestig etnische groepen met elkaar samenleven, wat de naam van het land eer aan doet. Burkina Faso betekent letterlijk ‘het land van de eerlijke mensen‘, dat je tijdens een vakantie zal ervaren. Het is ook een arm land met een beperkte infrastructuur waar mensen hun kostje bij elkaar scharrelen met landbouw en katoen (het witte goud). Voor een eerste kennismaking met het continent komt Burkina Faso wat rauw op je dak, maar het is een geweldige bestemming voor avontuurlijke en geharde backpackers die een verborgen juweel in West-Afrika willen ontdekken.

Burkina FasoBurkina Faso in een notendop

– Oppervlakte: 274.200 vierkante kilometer (6,5 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 21.935.389 (2022);
– Bevolkingsdichtheid: 80 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Ouagadougou;
– Talen: Frans (officieel), Mande, Fulbe, Arabisch, Engels;
– Munteenheid: West-Afrikaanse Franc (XOF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2200 (2020).

Informatie over visum Burkina Faso

Reizen en vakantie in Burkina FasoStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Burkina Faso. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 3 maanden geldig is.

Een toeristenvisum is maximaal 90 dagen geldig en kun je aanvragen bij de Ambassade van Burkina Faso in Brussel. Op het visumformulier moet je aangeven wat het doel is van je reis en waar je verblijft. Ook moet je twee recente pasfoto’s inleveren. De behandeling van een visumaanvraag duurt in principe één werkdag. Als je in de ochtend je paspoort inlevert, kun je het in de regel aan het eind van de middag weer ophalen.

Bezienswaardigheden in Burkina Faso top-10

Burkina Faso bezienswaardigheden
Wat Burkina Faso mist aan rijkdom en stabiliteit, wordt goedgemaakt door de natuurlijke schoonheid. Het land heeft vier nationale parken waar je tijdens een safari leeuwen en olifanten kunt spotten, maar ook mysterieuze rotsformaties en stenen ruïnes van 1000 jaar oud. ► Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden in Burkina Faso

Overnachten in Burkina Faso

In alle grote steden van Burkina Faso vind je hotels en guesthouses waar je kunt overnachten. De meeste accommodatie is te vinden in de hoofdstad Ouagadougou en de steden Bobo Dioulasso, Gorom Gorom en Gaoua. Lees hier alle tips voor overnachten in Burkina Faso

Reizen naar Burkina Faso

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met het vliegtuig naar Burkina Faso reizen. Het West-Afrikaanse land is echter wel makkelijk te bereiken met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel of met een overstap in Parijs. Lees hier alle tips over reizen naar Burkina Faso

Communicatie in Burkina Faso

Internationaal toegangsnummer: +226.
Alarmnummer ambulance: 50 30 66 43 / 44 / 45.
Alarmnummer politie: 17.
Alarmnummer brandweer: 18.

Tijdsverschil met Burkina Faso

In de winter is het in Burkina Faso 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Burkina Faso 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Burkina Faso

De elektriciteit in Burkina Faso is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Er worden Europese stopcontacten gebruikt die ook geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Voor het laatst bijgewerkt op 2 augustus 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Burkina Faso, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/africa; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam