Overnachten in Burkina Faso

In alle grote steden van Burkina Faso vind je hotels en guesthouses waar je kunt overnachten. De meeste accommodatie is te vinden in de hoofdstad Ouagadougou en de steden Bobo Dioulasso, Gorom Gorom en Gaoua. Buiten de steden kun je vooral overnachten in lodges. In Arli Nationaal Park kun je terecht in bungalows. Voor een eenvoudig hotel buiten het centrum ben je ongeveer 5000 CFA kwijt. Voor een beter hotel in het centrum ben je meestal minstens 8000 CFA kwijt per overnachting.

In grote steden in Burkina Faso is de veiligheid rond hotels belangrijker geworden sinds een terreuraanslag op Hotel Splendid in Ouagadougou in januari 2016. Daarbij kwamen zeker 28 mensen om het leven en raakten tientallen hotelgasten gewond. Let op de veiligheidsmaatregelen als je kiest voor een hotel waar veel buitenlanders overnachten.

Een van de grootste, duurste en meest luxueuze hotels in Ouagadougou is Hotel Laico Ouaga 2000. Het 5-sterrenhotel ligt in het administratieve centrum van de hoofdstad en beschikt over 210 kamers, tien suites, tien villa’s en een presidentiële suite. Elke hotelkamer beschikt over gratis ADSL-toegang en er is een groot zwembad, een fitnesscentrum, een tennisbaan, drie restaurants en een paar bars en cafés. Op de bovenste en tiende verdieping ligt het chique restaurant Ténakourou, waar je tijdens het diner een fraai uitzicht hebt over de stad. Het hotel behoort tot de Tunesische hotelketen Laico Hotels & Resorts, die meerdere hotels verspreid over Afrika exploiteert. Website: www.laicohotels.com/laico-ouaga-2000

Voor het laatst bijgewerkt op 15 september 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Burkina Faso, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam