Overnachten en hotels in Burundi

Voor overnachten in Burundi heb je de meeste keuze in de hoofdstad Bujumbura, waar je terecht kunt in hotels en guesthouses in verschillende prijsklassen. In Bujumbura bevinden zich ook enkele hotels die voldoen aan internationale standaarden en die veel door personeel van de Verenigde Naties, diplomaten en hulpverleners worden gebruikt. De bezettingsgraad van de hotels is erg laag en er komen weinig toeristen naar Burundi, dus in het algemeen is het geen probleem om een kamer te vinden. Voor de betere hotels is het aan te raden te reserveren.

Vanuit de grotere hotels worden (dure) tours en excursies georganiseerd, onder meer naar de nationale parken. De grote, internationale hotelketens zitten (nog) niet in Burundi. Buiten de hoofdstad is het aanbod aan accommodatie beperkt, al zijn er wel enkele hotels te vinden in steden als Gitega, Kirundo, Muyinga en Ngozi. In de buurt van nationale parken kun je slapen in safari lodges en guesthouses. Volgens berichten van reizigers kun je ook goedkoop overnachten in kerken en missieposten van christelijke organisaties.

Op het platteland is de accommodatie voor reizigers zeer schaars, en bovendien zeer eenvoudig met weinig faciliteiten. Kamperen in Burundi is niet aan te raden. Het wekt argwaan op bij de locals en het is gevaarlijk, vooral in stedelijk gebied. Vraag eerst altijd toestemming aan de lokale autoriteiten voordat je ergens je tent wilt neerzetten.

Beste, beroemde en bijzondere hotels in Burundi

Burundi heeft enkele beroemde, bijzondere en beste hotels die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Hieronder een selectie van deze hotels.

Hotel Club du Lac Tanganyika, Bujumbura

Hotel Club du Lac Tanganyika ligt in een groene omgeving bij het Tanganyikameer en is het grootste hotel van Burundi. Dit is ook het enige 4-sterrenhotel in het land, met 110 kamers en appartementen en goede voorzieningen. Het hotel in de hoofdstad Bujumbara heeft een groot semi-Olympisch zwembad, een tennisbaan, een fitnessruimte, een sauna, een massagesalon en een strand waar je beachvolleybal kunt spelen. Er is een Italiaans restaurant en er zijn drie bars waar regelmatig muziekconcerten worden gegeven. Het hotel heeft verschillende (conferentie)zalen voor vergaderingen, besprekingen, recepties en cocktailparty’s. Hotel Club du Lac Tanganyika probeert ook een actieve bijdrage te leveren aan het bevorderen van de vrede in Burundi, al staat de weelderige omgeving in schril contrast met de armoede in het land. Het hotel ligt op 5 kilometer afstand van het centrum van Bujumbura en de luchthaven. Adres: Chaussee D’Uvira, Bujumbura BP6573, Burundi. Website: www.hotelclubdulac.com

Voor het laatst bijgewerkt op 16 januari 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Burundi, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Flickr.com/Dave Proffer.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam