BurundiReizen en vakantie in Burundi

Kerngegevens

– Oppervlakte: 27.830 vierkante kilometer (ruim de helft van Nederland);
– Inwoneraantal: 10.888.321 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 391 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Bujumbura;
– Talen: Kirundi (officieel), Frans (officieel), Swahili;
– Munteenheid: Burundi Franc (BIF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 600 (2012).

Informatie over visum Burundi

Reizen en vakantie in BurundiStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Burundi. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is.

Ook moet je een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming op zak hebben. Verder dien je een officiële uitnodigingsbrief te regelen van een organisatie in Burundi die is gelegaliseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in het land.

Een toeristenvisum is geldig voor maximaal 3 maanden. Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Burundi in Brussel. De behandeling van een visumaanvraag duurt minstens 2 werkdagen. Je kunt een visum eventueel ook per post aanvragen.

Communicatie in Burundi

Internationaal toegangsnummer: +257.
Alarmnummer ambulance Hospital Prince Regent Charles: 228 435.
Alarmnummer ambulance Polyclinique Centrale: 225 050.
Alarmnummer politie: 117.
Alarmnummer brandweer: 118.

Tijdsverschil met Burundi

In de winter is het in Burundi 1 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is er geen tijdsverschil tussen Burundi en Nederland.

Elektriciteit in Burundi

De elektriciteit in Burundi is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Er worden Europese stopcontacten gebruikt die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers, dus een wereldstekker is niet nodig. Bujumbura en Gitega zijn de enige twee steden met een elektriciteitsnetwerk.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by