Reizen naar Burundi

Reizen met het vliegtuig naar Burundi

Reizen naar BurundiVanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met het vliegtuig naar Burundi reizen. Je kunt het land echter wel gemakkelijk bereiken met een overstap in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Kenya Airways vliegt dagelijks van Nairobi naar Bujumbura, de hoofdstad van Burundi. De vliegtijd is 1 uur en 40 minuten.

Vanaf Amsterdam Schiphol gaan elke dag rechtstreekse vluchten naar Nairobi. Lees hier meer over vliegen naar Kenia. De reistijd van Amsterdam naar Bujumbura (inclusief de overstap) is ongeveer 12 uur.

Vanuit België kun je wel rechtstreeks naar Burundi vliegen. Brussels Airlines vliegt één keer per week van Brussel naar Bujumbura. De vliegtijd is 8 uur en 15 minuten.

Een goedkoop alternatief is om te vliegen via Addis Ababa, de hoofdstad van Ethiopië. Ethiopian Airlines heeft elke dag een rechtstreekse vlucht van Addis Ababa naar Bujumbura in Burundi. De vliegtijd is 4 uur. Vanuit Kigali, de hoofdstad van Rwanda, gaan dagelijks vele vluchten naar Bujumbura. De luchtvaartmaatschappijen die vliegen op deze route zijn Ethiopian Airlines, Rwandair Express en Kenya Airways. De vliegtijd van Kigali naar Bujumbura is ongeveer drie kwartier.

Luchthaven van Bujumbura

Alle internationale vluchten komen aan op Bujumbura International Airport (BJM), de grootste en belangrijkste luchthaven van Burundi (en de enige met een geasfalteerde landing- en startbaan). Het vliegveld ligt ongeveer 11 kilometer ten noorden van de hoofdstad.

Bujumbura International Airport is een kleine en eenvoudige luchthaven met een klein restaurant en een duty free winkel. Er is geen wifi. Voor het vervoer van de luchthaven naar het centrum van Bujumbara kun je een taxi nemen. Een taxirit kost ongeveer BIF 15,000 (€ 9). Je kunt ook een transfer regelen via je hotel.

Reizen met de boot naar Burundi

Zambia – Tanzania – Burundi

Er gaat een veerboot van Mpulungu in het noorden van Zambia over het Tanganyikameer naar Bujumbura in Burundi. De veerdienst gaat een paar keer per maand met het historische stoomschip MV Liemba. Het is een zeer langzame bootverbinding die vaak te maken heeft met veel vertraging en regelmatig uitvalt.

De MV Liemba is in 1913 gebouwd als Duits oorlogsschip met de naam Graf van Götzen, maar werd in 1915 al naar Tanzania verscheept. ‘Liemba’ is de naam in Swahili voor ‘Tanganyikameer’. De MV Liemba is het oudste nog functionerende stoomschip van Afrika. In 2011 is er een documentaire gemaakt over het vaartuig, meer informatie daarover vind je op www.liemba.org

Het schip heeft hutten in de 1e, 2e en 3e klasse. Hutten in de 1e klasse hebben twee bedden, hutten in de 2e klasse hebben vier bedden. Aan boord kun je ontbijt en avondeten bestellen. De veerdienstmaatschappij is Marine Services Company Limited. Website: www.mscl.go.tz

Reizen met de bus naar Burundi

Er rijden verschillende bussen en gedeelde taxi’s (shared taxis) naar Bujumbura vanuit Kigali, de hoofdstad van Rwanda. De busrit duurt circa 6 uur. Yahoo Car Express heeft een minibus rijden tussen Kigali en Bujumbura.

Ook rijdt er een bus over een zeer slechte weg van Cyangugu in het zuidwesten van Rwanda naar Burundi. Attentie: we hebben de informatie over reizen met de bus naar Burundi niet kunnen verifiëren, dus je kunt je hierover het beste ter plaatse laten informeren.

Voor het laatst bijgewerkt op 5 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Burundi, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © Flickr.com/Stefan Krasowski.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam