Overnachten op de Comoren

Op de Comoren zijn beperkte mogelijkheden om te overnachten. Het toerisme op de eilandengroep in de Indische Oceaan is nog niet zo ontwikkeld, waardoor er nog maar weinig hotels en guesthouses zijn in het land. De meeste accommodatie vind je in de hoofdstad Moroni op het eiland Grande Comore en in Mutsamudu, de belangrijkste stad op het eiland Anjouan.

Veel hotels richten zich vooral op zakenreizigers, regeringsfunctionarissen en diplomaten. Nu de Comoren een langere periode van vrede en stabiliteit kennen, zijn er ook meer hotels die zich richten op toeristen. De verwachting is dat er de komende jaren nieuwe accommodatie bijkomt op de eilandengroep, naarmate meer buitenlandse reizigers de Comoren ontdekken.

Overnachten op de Comoren is wat duurder dan in de landen van Oost-Afrika, omdat er nog weinig aanbod is en de eilanden vrij geïsoleerd liggen. Ook is het soms lastig om vooraf te reserveren, omdat veel hotels nog niet zijn aangesloten op internet en nog geen eigen website hebben (of omdat het internet gewoon hapert als communicatiemiddel). Als je ‘s avonds laat of in de nacht aankomt op de Comoren en je hebt geen reservering, bestaat de kans dat je nergens een slaapplaats kunt vinden omdat alle hotels gesloten zijn.

Je kunt eventueel goedkoop overnachten bij mensen thuis, vooral op plekken waar geen of weinig accommodatie beschikbaar is. Er is vaak een vriendelijke local die je een bed aanbiedt voor de nacht, maar vraag dan wel of ze betaald willen hebben voor de overnachting en eventuele maaltijden. Inwoners vinden het soms een bijzondere eer als buitenlandse gasten komen logeren en willen daar niet altijd geld voor hebben. Op de hellingen van de vulkaan Karthala zijn eenvoudige hutten (gîtes) waar je goedkoop de nacht kunt doorbrengen.

Hotels op de Comoren

In Moroni is het Retaj Moroni Resort (www.retajmoroniresort.com) een van de beste (en duurste) plekken om te overnachten, die redelijk goede recensies krijgt van reizigers. Het hotel heeft 55 kamers en suites die uitkijken over de Indische Oceaan en er is een restaurant en buitenzwembad. Het is onderdeel van de Retaj-hotelketen uit Qatar en hangt de islamitische leer aan, dus er is geen alcohol verkrijgbaar.

Een van de betere hotels is ook het 4-sterren Golden Tulip Grande Comore Moroni Resort & Spa (www.goldentulipgrandecomoremoroni.com), met 68 kamers en bungalows met zeezicht. Er zijn twee restaurants en er is een zwembad, een fitnesscentrum en een privéstrand.

Op het eiland Mohéli kun je overnachten in de Mohéli Laka Lodge (www.lakalodge.com). Het 3-sterrenhotel heeft 15 kamers en bungalows met uitzicht op de Indische Oceaan en directe toegang tot het strand. Mohéli Laka Lodge heeft een restaurant en een bar en biedt talloze ecotoerisme activiteiten aan voor de gasten. Je kunt snorkelen tussen het koraalrif, duiken, kajakken in de lagune, walvissen en zeeschildpadden spotten, een trektocht maken door het regenwoud of met de fiets traditionele dorpen in de buurt bezoeken.

Voor het laatst bijgewerkt op 3 maart 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten op de Comoren, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam