Tips over vliegen naar de Comoren

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar de Comoren vliegen. Je kunt de eilanden in de Indische Oceaan wel redelijk makkelijk bereiken met een overstap in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Vanaf Amsterdam kun je een directe vlucht nemen naar Nairobi.

Kenya Airways vliegt twee keer per dag vanuit Nairobi naar Moroni, de hoofdstad van de Comoren. Dit is een vlucht van 2½ uur. Als je vliegt met KLM of Kenya Airways, hoef je ook je bagage niet opnieuw in te checken in Nairobi. Bij vertrek vanaf Schiphol ben je in totaal dan ruim 12 uur onderweg. ► Check hier de prijs van een vliegticket naar de Comoren

Daarnaast kun je vanuit andere landen in Oost-Afrika naar de Comoren vliegen. Er zijn verbindingen naar de archipel vanuit onder meer Tanzania, Réunion, Madagascar en Ethiopië. Air Tanzania vliegt bijvoorbeeld een paar keer per week van de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam naar de Comoren. Dit is een vlucht van 1 uur en 15 minuten.

Vanuit Antananarivo, de hoofdstad van Madagascar, kun je een paar keer per week met Air Madagascar naar de Comoren vliegen, een vlucht van anderhalf uur. De Franse luchtvaartmaatschappij Air Austral vliegt via het eiland Réunion naar de Comoren. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Europa naar het Afrikaanse land.

Luchthavens in de Comoren

De Comoren bestaan uit drie eilanden die allen een eigen luchthaven hebben. Grande Comore is het grootste eiland en de thuisbasis van Aéroport international Moroni Prince Saïd Ibrahim (HAH), het grootste en belangrijkste vliegveld van het land. Hier komen alle internationale vluchten aan. Het is vernoemd naar een lokale politicus en ligt aan de westkust van het eiland, ongeveer 22 kilometer ten noorden van de hoofdstad Moroni.

De andere vliegvelden vind je op de kleinere eilanden Mohéli en Anjouan. De Comorese luchtvaartmaatschappijen Inter Iles Air en AB Aviation (www.flyabaviation.com) verzorgen binnenlandse vluchten tussen de drie eilanden.

Luchthaven van Moroni

Het is een eenvoudige luchthaven met één baan voor landende en opstijgende vliegtuigen en een kleine terminal, die in 2009 is vernieuwd. Er zijn banken en geldwisselkantoren en in de aankomsthal is een EHBO-post voor medische noodgevallen. Het vliegveld beschikt over een taxfreeshop en enkele cafés en restaurants. Wifi is gratis beschikbaar voor alle passagiers.

Bij de aankomsthal is een verhuurbedrijf waar je een auto kunt huren (Medcars). Ook kun je een taxi nemen naar je verblijfplaats op de Comoren. Voor meer informatie over de voorzieningen kun je kijken op de website van Aéroports des Comores: www.aeroportsdescomores.com

Reizen met de boot naar de Comoren

Er varen vrachtschepen van Zanzibar en Madagascar naar de Comoren die soms passagiers meenemen. Dit is goedkoper dan vliegen, maar je bent wel langer onderweg en er is geen vaste dienstregeling. Het toeristenbureau van de Comoren heeft een lijst van rederijen, waar je informatie kunt inwinnen. De rederij SGTM biedt regelmatige passagiersdiensten aan tussen het Franse eiland Mayotte en de Comoren: www.sgtm.com

De rederij Sea Star Services onderhoudt reguliere bootverbindingen tussen de Comorese eilanden. Check de website voor de dienstregeling en het kopen van tickets: www.seastarcomoros.com

Voor het laatst bijgewerkt op 24 april 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar de Comoren, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/urf.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam