ComorenReizen en vakantie op de Comoren

Kerngegevens

– Oppervlakte: 2.235 vierkante kilometer (even groot als provincie Limburg);
– Inwoneraantal: 752.288 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 337 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Moroni;
– Talen: Arabisch (officieel), Frans (officieel), Shikomoro;
– Munteenheid: Comorese Frank (KMF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1300 (2012).

Informatie over visum Comoren

Reizen en vakantie op de ComorenStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in de Comoren. Je hoeft dit visum niet voor vertrek aan te vragen, maar kunt het verkrijgen bij aankomst in het land. Daarvoor dien je wel in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is.

Bij aankomst vul je het visumformulier in en moet je twee recente pasfoto’s meenemen. Vergeet dus niet die pasfoto’s in je handbagage te hebben als je naar de Comoren reist. Ook moet je in het bezit zijn van een vliegticket voor de terugreis of voor de vlucht naar een volgende bestemming. Een toeristenvisum is geldig voor 2 weken, maar kan eventueel worden verlengd. Het visum kost $ 100 (in 2014) en kan worden betaald in Amerikaanse dollars, euro’s of Comorese franken. Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van de Comoren in Brussel.

Communicatie op de Comoren

Internationaal toegangsnummer: +269.
Alarmnummer politie: 773 46 63.
Alarmnummer ambulance: 773 26 04.

Tijdsverschil met de Comoren

In de winter is het op de Comoren 2 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het op de Comoren 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op de Comoren

De elektriciteit op de Comoren is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. De Comoren gebruikten Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers, dus een wereldstekker is niet nodig. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by