Overnachten en hotels in Congo-Brazzaville

In Congo-Brazzaville (de Republiek Congo) zijn beperkte mogelijkheden om te overnachten. De meeste accommodatie is te vinden in de hoofdstad Brazzaville, waar je ook terecht kunt in een aantal goede hotels of in appartementen via Airbnb. Ook in de steden Pointe-Noire en Dolisie zijn enkele hotels te vinden. De prijzen zijn aan de hoge kant. In de betere hotels ben je al snel minimaal $ 200 kwijt per overnachting.

Pointe-Noire is de tweede stad van Congo met een grote gemeenschap expats vanwege de olie-industrie. Hotels richten zich hier vooral op zakenreizigers. Dolisie (ook wel bekend als Loubomo) is ook een economisch belangrijke plaats vanwege de houtkapindustrie. Er is weinig te zien, maar hier zal je als toerist misschien overnachten als je op weg bent van Brazzaville naar Pointe-Noire.

Buiten deze drie steden zijn weinig (goede) hotels en guesthouses te vinden. Vooral in het noorden van het land is de accommodatie schaars. Dan ben je vooral aangewezen op de gastvrijheid van de Congolezen. Kamperen is af te raden in Congo-Brazzaville. Als je in de natuur of in een van de nationale parken wilt kamperen, neem dan in ieder geval een gids mee en voldoende eten en drinken.

Hotels in Brazzaville

Een van de beste, duurste en grootste hotels in Brazzaville is het Radisson Blu M’Bamou Palace Hotel (www.radissonblu.com), van de Radisson-hotelketen. Het 4-sterrenhotel zit in een toren van 12 verdiepingen en heeft 178 kamers en suites die uitkijken over de Congo-rivier. Het hotel heeft snel wifi, een bar, een restaurant, een fitnessruimte en een buitenzwembad. Het Radisson Blu M’Bamou Palace Hotel ging open in september 2015 en was daarmee de eerste vestiging in Congo-Brazzaville van een internationale hotelketen.

Veel reizigers en reisgidsen zijn positief over Hotel Hippocampe (www.hippocampebrazza.com), dat ook wat goedkoper is dan andere hotels in Brazzaville. Het is al sinds jaar en dag een ontmoetingsplek van reizigers en backpackers. Kampeerders en ‘overlanders’ die reizen met fiets, motor, 4WD of camper mogen gratis in de tuin kamperen, al moet je dan wel af en toe in het restaurant eten. Het is een veilig hotel op een centrale locatie dat gerund wordt door Frans-Vietnamese eigenaren.

Vlakbij de internationale luchthaven van Brazzaville ligt Pefaco Hotel Maya Maya, dat zichzelf 5 sterren geeft (www.pefacohotelmayamaya.com). Het hotel heeft 158 kamers en suites, twee restaurants, twee bars, een fitnesscentrum, een tennisbaan en een buitenzwembad. Het is een nieuw hotel dat in augustus 2016 openging.

Voor het laatst bijgewerkt op 21 maart 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Congo-Brazzaville, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam