Tips voor een vakantie in Congo-Brazzaville

Congo-Brazzaville: een introductie

Een vakantie in Congo-Brazzaville beleef je in een land in het westen van Afrika met een dichte ondoordringbare jungle en inwoners die wel een fles bier lusten. De Republiek Congo, zoals het land ook wel te boek staat, wordt vaak verward met zijn grote beruchte broer aan de overkant van de Kongo rivier. Maar terwijl de Democratische Republiek Congo onophoudelijk in politieke chaos lijkt te vervallen, is het in Congo-Brazzaville sinds een vredesakkoord in 2003 relatief rustig.

Avontuurlijke reizigers die vakantie vieren in het kleinere, stillere en minder bekende Congo, zullen een prachtig landschap ontdekken. Congo-Brazzaville bestaat voor een groot deel uit maagdelijke regenwouden met de meeste wilde chimpansees, bonobo’s en gorilla’s ter wereld. Je vindt er rivieren met razende stroomversnellingen en pittoreske watervallen. In de bossen leven naar schatting zo’n 30.000 inheemse pygmeeën die al generaties lang in vrede leven en vasthouden aan hun voorouderlijke tradities. De hoofdstad Brazzaville is een oase van rust vergeleken met Kinshasa aan de overkant van de rivier, een plek met goede restaurants, een bruisend nachtleven en een interessant koloniaal erfgoed.

Wil je een rondreis of safari maken in Congo-Brazzaville?
Boek een natuurreis in Congo bij Sundowner Wildlife Holidays

Aan de kust vind je Pointe Noire, waar je kunt genieten van de warme (en smalle) stranden van de Atlantische Oceaan. En de voormalige Franse kolonie is ook stijlvoller dan je zou verwachten, met de dandy’s van Brazzaville die zich kleden als gentlemen en de Congolese mode die met haar opvallende, heldere en elegante kleuren net zo onwerkelijk is als een droom. Geef een vakantie in Congo-Brazzaville een kans, en de gastvrije inwoners zullen je ontvangen met een fles bier die een maatje groter is dan de bierflessen in andere landen van de wereld.

Congo-BrazzavilleCongo-Brazzaville in een notendop

– Oppervlakte: 342.000 vierkante kilometer (8 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 5.546.307 (2022);
– Bevolkingsdichtheid: 16 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Brazzaville;
– Talen: Frans (officieel), Lingala, Monokutuba, inheemse talen;
– Munteenheid: CFA-Frank (XAF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 3400 (2020).

Informatie over visum Congo-Brazzaville

Reizen en vakantie in Congo-BrazzavilleStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Congo-Brazzaville. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je in het bezit zijn van een hotelreservering, een vliegticket voor de terugreis of voor een vlucht naar een volgende bestemming en een vaccinatie tegen Gele Koorts. Vergeet dus niet het gele vaccinatieboekje mee te nemen en in je handbagage te stoppen als je op reis gaat naar Congo-Brazzaville.

Een toeristenvisum is een maand geldig en kun je aanvragen bij de Ambassade van Congo-Brazzaville in Brussel. Bij de visumaanvraag moet je twee recente pasfoto’s inleveren. Ook moet je een officiële uitnodigingsbrief inleveren die gelegaliseerd is door een stempel van de Direction de la Surveillance du Territoire (DST), een overheidsinstantie in Congo. In deze brief staan de duur en de reden van het verblijf en alle contactgegevens van de uitnodigende partij.

De duurdere 5-sterren hotels kunnen mogelijk een uitnodigingsbrief regelen als je een kamer bij ze boekt. Ook kun je deze brief regelen via een reisorganisatie in Congo-Brazzaville, na het boeken van een tour.

Bezienswaardigheden in Congo-Brazzaville top-10

Congo-Brazzaville bezienswaardigheden
Congo-Brazzaville blinkt uit in het ‘groene goud’. Een groot deel van het land bestaat uit ongerepte regenwouden waar je op zoek kunt naar bongo’s, chimpansees en bosolifanten. Elders in de republiek vind je stranden, stroomversnellingen, watervallen en kloven. ► Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden in Congo-Brazzaville

Overnachten in Congo-Brazzaville

In Congo-Brazzaville zijn beperkte mogelijkheden om te overnachten. De meeste accommodatie is te vinden in de hoofdstad Brazzaville, waar je ook terecht kunt in een aantal goede hotels of in appartementen via Airbnb. Lees hier alle tips voor overnachten in Congo-Brazzaville

Communicatie in Congo-Brazzaville

Internationaal toegangsnummer: +242.
Alarmnummer politie: 117.
Alarmnummer brandweer: 118.

Bespaar op roamingkosten tijdens je trip naar Congo-Brazzaville
Bestel hier alvast een lokale simkaart voor Congo-Brazzaville

Tijdsverschil met Congo-Brazzaville

In de winter is het in Congo-Brazzaville even laat als in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Congo-Brazzaville 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Congo-Brazzaville

De elektriciteit in Congo-Brazzaville is 230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. In het land wordt gebruik gemaakt van Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor.

Voor het laatst bijgewerkt op 15 augustus 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Congo-Brazzaville, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam