Congo-BrazzavilleReizen en vakantie in Congo-Brazzaville

Kerngegevens

– Oppervlakte: 342.000 vierkante kilometer (8 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 4.492.689 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 13 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Brazzaville;
– Talen: Frans (officieel), Lingala, Monokutuba, inheemse talen;
– Munteenheid: CFA-Frank (XAF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 4700 (2012).

Informatie over visum Congo-Brazzaville

Reizen en vakantie in Congo-BrazzavilleStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Congo-Brazzaville. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je in het bezit zijn van een hotelreservering, een vliegticket voor de terugreis of voor een vlucht naar een volgende bestemming en een vaccinatie tegen Gele Koorts. Vergeet dus niet het gele vaccinatieboekje mee te nemen en in je handbagage te stoppen als je op reis gaat naar Congo-Brazzaville.

Een toeristenvisum is een maand geldig en kun je aanvragen bij de Ambassade van Congo-Brazzaville in Brussel. Bij de visumaanvraag moet je twee recente pasfoto’s inleveren. Ook moet je een officiële uitnodigingsbrief inleveren die gelegaliseerd is door een stempel van de Direction de la Surveillance du Territoire (DST), een overheidsinstantie in Congo. In deze brief staan de duur en de reden van het verblijf en alle contactgegevens van de uitnodigende partij.

De duurdere 5-sterren hotels kunnen mogelijk een uitnodigingsbrief regelen als je een kamer bij ze boekt. Ook kun je deze brief regelen via een reisorganisatie in Congo-Brazzaville, na het boeken van een tour.

Communicatie in Congo-Brazzaville

Internationaal toegangsnummer: +242.
Alarmnummer politie: 117.
Alarmnummer brandweer: 118.

Tijdsverschil met Congo-Brazzaville

In de winter is het in Congo-Brazzaville even laat als in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Congo-Brazzaville 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Congo-Brazzaville

De elektriciteit in Congo-Brazzaville is 230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. In het land wordt gebruik gemaakt van Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisbuzz
Sort by