Tips voor een vakantie in Djibouti

Djibouti: een introductie

Een vakantie in Djibouti beleef je op een van de meest veelbelovende plekken van Afrika, in een klein en nog onbekend landje dat over enkele jaren weleens de nieuwste hotspot van het continent zou kunnen zijn. Alles lijkt Djibouti mee te zitten de laatste jaren. De politieke situatie is stabiel, de economie groeit en bovenal heeft het land een Star Wars-achtig landschap dat je op weinig andere plaatsen in de wereld tegenkomt. Als klap op de vuurpijl heeft Lonely Planet het land uitgeroepen tot een van de hottest destinations voor 2018 en heeft Europa Djibouti datzelfde jaar op het schild gehesen als wereldse toeristische bestemming.

Het land dat niet groter is dan de helft van Nederland geeft veel ‘concullega’s’ dan ook het nakijken. Het hoogtepunt (of eigenlijk het dieptepunt) is het Assalmeer, een van de laagst gelegen meren ter wereld met meer zout dan de Dode Zee.  Ook het Abbemeer zit vol met zout en is een geologisch wonder met de gedoofde vulkanen die het omringen. Djibouti heeft een kust van 324 kilometer langs de Rode Zee, waar je vakantie kunt vieren of witte zandstranden, kunt zwemmen met walvishaaien of kunt kajakken tussen mangrovebossen. De hoofdstad Djibouti City is een samensmelting van Arabische, Afrikaanse en Franse culturen, een stad die door recente miljardeninvesteringen moet uitgroeien tot het ‘Dubai‘ van Afrika.

Nu ontvangt Djibouti vooral vakantie vierende eco-toeristen die van de gebaande paden willen gaan en Franse toeristen die hun voormalige kolonie (tot 1977) willen bezoeken. De regering is echter druk doende te investeren in (luxe) hotels, nieuwe eco-vriendelijke kampementen met elektriciteit en stromend water en een betere infrastructuur. In het begin van 2018 werd al een nieuwe treinverbinding in gebruik genomen met buurland Ethiopië om het reizen gemakkelijker te maken. Zet Djibouti snel op je wish list, voordat anderen het doen!

DjiboutiDjibouti in een notendop

– Oppervlakte: 23.200 vierkante kilometer (de helft van Nederland);
– Inwoneraantal: 865.267 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 37 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Djibouti;
– Talen: Frans (officieel), Arabisch (officieel), Somali, Afar;
– Munteenheid: Djiboutiaanse Frank (DJF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 3600 (2017).

Informatie over visum Djibouti

Reizen en vakantie in DjiboutiStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Djibouti. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je bezitten over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Een toeristenvisum kun je aanvragen bij de Ambassade van Djibouti in Brussel. Voor de aanvraag van een visum moet je twee recente pasfoto’s inleveren. De behandeling van een visumaanvraag duurt 1 tot 2 weken.

Volgens de website van het National Office du Tourisme van Djibouti kun je ook een visum krijgen bij aankomst op Ambouli International Airport, de de internationale luchthaven in de hoofdstad Djibouti. Dit visum is maximaal 30 dagen geldig. Het is echter aan te raden voor vertrek een visum te regelen, om verrassingen te voorkomen.

Bezienswaardigheden in Djibouti

Djibouti is klein, maar heeft een schat aan bezienswaardigheden. Weinig landen van deze grootte hebben zo’n verscheidenheid aan landschappen, van zoutmeren en vulkanen tot stranden en bossen. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Djibouti

Reizen naar Djibouti

Vanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten naar Djibouti, maar je kunt het land wel gemakkelijk bereiken met een overstap in Parijs. Vanuit buurland Ethiopië kun je met de trein of de bus naar Djibouti reizen. Lees hier meer over reizen naar Djibouti

Overnachten in Djibouti

De meeste accommodatie in Djibouti vind je in de hoofdstad Djibouti City. Daar kun je overnachten in enkele tientallen hotels en pensions. Buiten de hoofdstad zijn er enkele kampementen waar je de nacht kunt doorbrengen. Lees hier meer over overnachten in Djibouti

Communicatie in Djibouti

Internationaal toegangsnummer: +253.
Alarmnummer ambulance Hospital Général Peltier: 21 35 09 62
Alarmnummer politie: 17.
Alarmnummer brandweer: 18.
Inlichtingen telefoonnummers: 14 12.

Tijdsverschil met Djibouti

In de winter is het in Djibouti 2 uur later dan in Nederland. In de zomer, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Djibouti 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Djibouti

De elektriciteit in Djibouti is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land maakt gebruik van Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor.

Voor het laatst bijgewerkt op 2 januari 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Djibouti, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam