DjiboutiReizen en vakantie in Djibouti

Kerngegevens

– Oppervlakte: 23.200 vierkante kilometer (de helft van Nederland);
– Inwoneraantal: 792.198 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 34 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Djibouti;
– Talen: Frans (officieel), Arabisch (officieel), Somali, Afar;
– Munteenheid: Djiboutiaanse Frank (DJF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2700 (2012).

Informatie over visum Djibouti

Reizen en vakantie in DjiboutiStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Djibouti. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je bezitten over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Een toeristenvisum kun je aanvragen bij de Ambassade van Djibouti in Brussel. Voor de aanvraag van een visum moet je twee recente pasfoto’s inleveren. De behandeling van een visumaanvraag duurt 1 tot 2 weken.

Volgens de website van het National Office du Tourisme van Djibouti kun je ook een visum krijgen bij aankomst op Ambouli International Airport, de de internationale luchthaven in de hoofdstad Djibouti. Dit visum is maximaal 30 dagen geldig. Het is echter aan te raden voor vertrek een visum te regelen, om verrassingen te voorkomen.

Communicatie in Djibouti

Internationaal toegangsnummer: +253.
Alarmnummer ambulance Hospital Général Peltier: 21 35 09 62
Alarmnummer politie: 17.
Alarmnummer brandweer: 18.
Inlichtingen telefoonnummers: 14 12.

Tijdsverschil met Djibouti

In de winter is het in Djibouti 2 uur later dan in Nederland. In de zomer, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Djibouti 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Djibouti

De elektriciteit in Djibouti is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land maakt gebruik van Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Afrika Reisnieuws Djibouti
Sort by