Reizen naar Djibouti

Reizen met het vliegtuig naar Djibouti

Reizen naar DjiboutiVanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten naar Djibouti. Je kunt het makkelijkste naar Djibouti vliegen met een overstap in Parijs. Air France vliegt wekelijks van Parijs Charles de Gaulle naar Djibouti City. De vliegtijd is 7 uur.

Turkish Airlines vliegt dagelijks van Istanbul naar Djibouti City. De vliegtijd is ruim 5 uur. Ethiopian Airlines en Kenya Airways vliegen dagelijks van de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa naar Djibouti City. Hier is de vliegtijd 1 uur en 20 minuten.

Alle internationale vluchten komen aan op Aeroport International de Djibouti (JIB), de belangrijkste luchthaven van het land. Het vliegveld ligt ongeveer 5 kilometer ten zuiden van het centrum. De luchthaven beschikt over een geldwisselkantoor, een restaurant, een duty free winkel en een balie waar je een auto (zonder chauffeur) kunt huren. Website: www.aeroport-jib.com

De regering van Djibouti bouwt een nieuw, groter en modern internationaal vliegveld in Ali-Sabieh, zo’n 25 kilometer ten zuiden van de hoofdstad. El-Hajj Hassan Gouled Airport kan jaarlijks 1,5 miljoen passagiers verwerken. Het kan naar verwachting in 2018 in gebruik worden genomen.

Vervoer van de luchthaven naar Djibouti

Je kunt met een taxi of een minibus van het vliegveld naar de hoofdstad Djibouti. Het tarief voor een taxi is 1500 DJF, een rit met een minibus kost 30 DJF. Het is ongeveer 10 minuten rijden naar het centrum van Djibouti City.

Reizen met de trein naar Djibouti

Onder de Franse overheersing is eind 19e eeuw al een spoorlijn aangelegd tussen de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa en Djibouti City. De treinverbinding is in de 20e eeuw in verval geraakt, maar met hulp van de Chinezen wordt de 756 lange spoorlijn nieuw leven ingeblazen. Naar verwachting rijden in 2016 weer passagierstreinen van Addis Ababa naar Djibouti City, een treinreis van zo’n 10 uur.

Reizen met de bus naar Djibouti

Het is mogelijk om vanuit Ethiopië met de bus naar Djibouti te reizen, al is het een vermoeiende en omslachtige trip. Vanuit de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa rijdt dagelijks een bus naar Dire Dawa, een stad in het oosten van het land. De rit van 8,5 uur wordt verzorgd door busmaatschappij Sky Bus: www.skybusethiopia.com

Vanuit Dire Dawa neem je een bus naar de stoffige grensplaats Dewele. Na het passeren van de grens neem je een bus naar Djibouti City. Van Dire Dawa naar Djibouti is het een hobbelige busrit van 10 tot 12 uur over een weg van gravel en zand. Neem voldoende water mee.

Vanuit Dire Dawa kun je ook verder per trein reizen, de stad ligt aan de spoorlijn tussen Addis Ababa en Djibouti City (zie boven). Verder kun je ervoor kiezen om het laatste stuk te vliegen. Dire Dawa heeft ook een vliegveld. Ethiopian Airlines vliegt dagelijks van Dire Dawa naar Djibouti City, een vlucht van 50 minuten.

Reizen met de auto naar Djibouti

Reizen met de auto naar DjiboutiWil je vanuit Nederland met de auto naar Djibouti rijden, dan moet je vanuit Spanje de veerboot nemen naar Algerije. Vervolgens moet je via de Trans-Sahara Highway No. 1 de weg vervolgen naar Niger, Nigeria, Tsjaad, Soedan en Ethiopië. In Ethiopië kun je bij de grensplaats Galafi de grens oversteken naar Djibouti. Alles bij elkaar een lange, hachelijke en deels onveilige autorit van bijna 11.000 kilometer.

De grens tussen Eritrea en Djibouti is volgens de laatste informatie gesloten. In Djibouti moet je als automobilist rekening houden met een beperkt en slecht onderhouden wegennet. Het is verstandig met een four wheel drive te rijden in Djibouti, met een voldoende voorraad water en reserve brandstof. Na zonsondergang kun je beter niet buiten de bebouwde kom autorijden.

Voor het laatst bijgewerkt op 28 januari 2016.

Foto © depositphotos.com/Galenkovlad.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam