Reizen naar Egypte

Tips over reizen naar Egypte

Reizen met het vliegtuig naar Egypte

Je kunt gemakkelijk met het vliegtuig naar Egypte reizen. Het land heeft tien internationale luchthavens, verspreid over het land. De belangrijkste vliegvelden liggen in de hoofdstad Cairo, in de havenstad Alexandria, in tempelstad Luxor, in de zuidelijke stad Aswan en in de badplaatsen Hurghada, Sharm El Sheikh, Marsa Alam en Taba.

Vanuit Nederland kun je rechtstreeks vliegen naar Cairo, Hurghada en Sharm el Sheikh. Vliegtickets zijn het duurst in de lente en de herfst en het goedkoopst in de (hete) zomermaanden juli en augustus. De meeste luchthavens zijn in beheer bij de Egyptian Airports Company: www.eac-airports.com

Vliegen naar Cairo

Vliegen naar CairoEgyptAir vliegt dagelijks direct van Amsterdam Schiphol naar Cairo, de hoofdstad van Egypte. De KLM vliegt een paar keer per week van Amsterdam naar Cairo. De vliegtijd is ongeveer 4½ uur.

EgyptAir verzorgt ook rechtstreekse vluchten van Brussel naar Cairo. Hierbij is de vliegtijd eveneens 4½ uur.

Luchthaven van Cairo

Alle internationale vluchten komen aan op Cairo International Airport (CAI), de grootste en belangrijkste luchthaven van Egypte. Het is de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappijen EgyptAir en EgyptAir Express. Het vliegveld ligt ongeveer 22 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad, nabij de buitenwijk Heliopolis.

De luchthaven bestaat uit vier terminals. Terminal 2 is momenteel gesloten voor een renovatie en gaat waarschijnlijk in de zomer van 2016 weer open. Ook wordt er gebouwd aan een metrolijn tussen het vliegveld en het centrum van Cairo, die volgens planning in 2019 in gebruik wordt genomen.

Het vliegveld beschikt in Terminal 1 en Terminal 3 over banken, geldautomaten, restaurants, bars, koffietentjes, fastfoodrestaurants, duty free winkels, modeboetieks, kiosks en boekwinkels.  Ook vind je daar een apotheek en een eerste hulppost. Er is een bagagedepot en een postkantoor die 24 uur per dag open is. In Terminal 1 is gratis wifi. In de aankomsthal vind je kantoren van autoverhuurbedrijven. Website: www.cairo-airport.com

Vervoer van de luchthaven naar Cairo

Shuttlebus

Vanaf het vliegveld rijdt een shuttlebus naar de wijken Heliopolis, Nasr City, het centrum van Cairo en verder naar Gizeh, Zamalek en de pyramides. De minibus vertrekt elk halfuur en de reistijd naar het centrum is ongeveer 45 minuten. Er gelden vaste tarieven. Het is raadzaam van tevoren te boeken. De Cairo Airport Shuttle Bus heeft een balie in de aankomsthal. Voor meer informatie kun je kijken op de website van de luchthaven.

Vliegen naar Hurghada

Vliegen naar Hurghada, EgypteVooral chartermaatschappijen vliegen naar de toeristische badplaats Hurghada aan de Rode Zee. TUIfly vliegt zowel in de zomermaanden als de wintermaanden een paar keer per week van Amsterdam Schiphol naar Hurghada. Corendon Airlines vliegt twee keer per week van Amsterdam naar Hurghada. De vliegtijd is ongeveer 5 uur.

Reizigers uit België kunnen met Jetairfly rechtstreeks vliegen van Brussel naar Hurghada.

Luchthaven van Hurghada

Alle internationale vluchten komen aan op Hurghada International Airport (HRG), de tweede drukste luchthaven van Egypte. Het vliegveld bestaat uit twee terminals en ligt ongeveer 6 kilometer ten zuidwesten van de stad. Er komen vooral buitenlandse toeristen die vakantie vieren in Egypte.

De luchthaven beschikt over een bank, geldwisselkantoren, geldautomaten, meer dan 40 winkels (waaronder duty free en souvenirshops), een restaurant, cafés en bars. Ook is er een postkantoor, een moskee en een speelterrein voor kinderen. In de aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven. Website: www.eac-airports.com

Vervoer van de luchthaven naar Hurghada

Taxi

Buiten de aankomsthal is een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar Hurghada. Taxi’s werken niet met een meter, dus spreek vooraf met de taxichauffeur een prijs af voordat je instapt. Een taxirit naar het centrum van Hurghada duurt ongeveer 15 minuten, een rit naar een van de hotels aan de kust duurt ongeveer 30 minuten. Bij sommige chauffeurs kun je ook met Amerikaanse dollars betalen.

Minibus

Er rijden minibussen van de luchthaven naar Hurghada. Een rit naar het centrum duurt ongeveer 20 minuten. De minibussen vertrekken zodra er genoeg passagiers zijn. Ook hier is het raadzaam van tevoren een prijs af te spreken, om te voorkomen dat je wordt opgelicht. Er zijn geen vaste haltes, je moet zelf aangeven wanneer je wilt uitstappen.

Het is iets duurder, maar je kunt ook van tevoren aan shuttlebus reserveren voor het vervoer van het vliegveld naar je hotel in Hurghada. Er zijn talloze aanbieders, zoek op internet op ‘airport transfer Hurghada‘. Je hebt dan geen stress over het afdingen en onderhandelen over de prijs, je weet bij de boeking al wat je betaalt. In de aankomsthal staat iemand je dan op te wachten met een bordje met je naam erop.

Vliegen naar Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh is een toeristische badplaats op het Egyptische schiereiland Sinaï waar veel chartermaatschappijen op vliegen. TUIfly vliegt het hele jaar door enkele keren per week van Amsterdam Schiphol naar Sharm el Sheikh (in de winter iets vaker dan in de zomer). De vliegtijd is circa 5 uur.

Vanuit Brussel vliegt Jetairfly een paar keer per week rechtstreeks naar Sharm el Sheikh.

Luchthaven van Sharm el Sheikh

Alle vluchten komen aan op Sharm el Sheikh International Airport (SSH), het derde drukste vliegveld van Egypte. De luchthaven bestaat uit twee terminals en ligt ongeveer 18 kilometer ten noordoosten van de badplaats. De nieuwe Terminal 1, geopend in 2007, is voor internationale vluchten. De oude Terminal 2 wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten in Egypte. Er wordt gebouwd aan een derde terminal, die in 2017 of 2018 in gebruik wordt genomen.

Het vliegveld beschikt over geldwisselkantoren, geldautomaten, cafés, restaurants, snackbars, duty free winkels, souvenirshops, boekwinkels en juweliers. Er is een bagagedepot waar je korte tijd je bagage kunt stallen, een postkantoor en wifi. In de aankomsthal zijn enkele balies van autoverhuurbedrijven, maar zijn hebben vaak ook een kantoor in de luxe resort hotels.

Vervoer van de luchthaven naar Sharm el Sheikh

Veel vakantiegangers die aankomen op Sharm el Sheikh zullen opgewacht worden voor een vertegenwoordiger van een reisorganisatie of tour operator, die zorg draagt voor het vervoer naar het hotel. Individuele reizigers kunnen voor het vervoer van het vliegveld naar Sharm el Sheikh een taxi of minibus nemen. Onderhandel over de prijs voordat je instapt, er zijn geen vaste tarieven (althans niet voor buitenlandse toeristen). De minibus vertrekt zodra er genoeg passagiers zijn. De rit naar Sharm el Sheikh duurt ongeveer 20 minuten.

Vliegen naar Marsa Alam

Chartermaatschappijen vliegen naar de badplaats Marsa Alam, in het zuiden van Egypte aan de Rode Zee. TUIfly vliegt in de wintermaanden wekelijks van Amsterdam Schiphol naar Marsa Alam. De vliegtijd is ongeveer 5 uur. Jetairfly verzorgt een wekelijkse vlucht van Brussel naar Marsa Alam.

In de zomermaanden kun je rechtstreeks van Amsterdam naar het noordelijker gelegen Hurghada vliegen en daar vervoer regelen naar Marsa Alam (een afstand van 286 kilometer, reistijd ongeveer 3½ uur).

Luchthaven van Marsa Alam

Alle vluchten komen aan op Marsa Alam International Airport (RMF). Het vliegveld is redelijk nieuw (geopend in 2003) en ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van de badplaats. De luchthaven is gebouwd om het zuiden van Egypte toegankelijker te maken voor vakantiegangers.

Het vliegveld beschikt over een bank, geldautomaten, restaurants, duty free winkels en souvenirshops. Reizigers kunnen gebruikmaken van (trage) wifi.

Voor het laatst bijgewerkt op 11 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Egypte, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam