Overnachten en hotels in Guinee

Voor overnachten in Guinee ben je vooral aangewezen op de hoofdstad Conakry. Daar heb je de keuze uit tientallen hotels, vooral in de luxe en middenklasse categorie. Daaronder bevinden zich een aantal comfortabele 3- en 4-sterrenhotels met goede voorzieningen. In de betere hotels kun je ook 24 uur per dag rekenen op elektriciteit.

De laatste jaren zijn er een aantal luxe hotels bijgekomen en worden er meer bijgebouwd. Zo opende eind december 2016 het Sheraton Grand Conakry Hotel (www.sheratongrandconakry.com), een hotel van 11 verdiepingen met 269 kamers met uitzicht over de Atantische Oceaan.

In 2015 opende Noom Hotel Conakry (conakry.noomhotels.com), een 5-sterrenhotel dat tot de beste van West-Afrika behoort. De vorm van het hotel is geïnspireerd op een cruiseschip en er is een infinity pool waarvan je ook als niet-gast gebruik van mag maken. Het is onderdeel van de Mangalis Hotel Group die veel nieuwe hotels opent in West-Afrika.

Overnachten in Conakry is echter niet goedkoop. Voor een tweepersoonskamer betaal je al snel € 100 tot € 200 per nacht. Er zijn in de hoofdstad ook weinig budgethotels en guesthouses te vinden. Je kunt wel relatief goedkoop een kamer of appartement in Conakry huren via Airbnb.

In de rest van Guinee is (goede) accommodatie een stuk schaarser. Er zijn onder andere hotels te vinden in Labé, Kindia, Dalaba en Katikan. Ook op de paradijselijke eilanden van Îles de Los zijn enkele guesthouses en lodges. Op het eiland Roume kun je bijvoorbeeld terecht in het Villa Elijah Guesthouse (www.villaelijahguineeconakry.com), dat zich vooral richt op sportvissers. Het is raadzaam zo mogelijk vooraf te reserveren en plannen te maken voor de reis, zodat je daar op tijd aankomt.

Beste, beroemde en bijzondere hotels in Guinee

Guinee heeft enkele beroemde, bijzondere en beste hotels die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Hieronder een selectie van deze hotels.

Grand Hotel de l’Independance, Conakry

Grand Hotel de l’Independance is een van de beroemdste en grootste hotels van Guinee, met 217 kamers en tien suites over twaalf verdiepingen. Het hotel werd geopend in 1954, toen Guinee nog een Franse kolonie was. Het heette toen Hotel de France. Het interieur en de meubels waren ontworpen door de beroemde Franse architecten by Charlotte Perriand en Jean Prouvé. Na de onafhankelijkheid van Guinee in 1958 veranderde de naam in Grand Hotel de l’Independance. In 1996 kwam het in handen van de hotelketen Novotel, die het grondig renoveerde. In 2013 deed Novotel er weer afstand van en ging het opnieuw verder als Grand Hotel de l’Independance. Het 4-sterrenhotel heeft twee restaurants, twee bars, een zwembad, een fitnesscentrum en tennisbanen. Het stadscentrum ligt op 20 minuten lopen. Volgens reviews van reizigers op internet is het hotel wel wat stoffig en is de inrichting en service wat gedateerd. Website: www.hotelghi.biz

Palm Camayenne Hotel, Conakry

Ook het Palm Camayenne Hotel in Conakry heeft een beruchte geschiedenis. Dit hotel aan de Atlantische Oceaan is in 1964 gebouwd door de Russen, in die tijd als een modern gebouw. Kort na de opening ontbrak er van alles in het hotel, waaronder bedlinnen en apparatuur voor in de keuken. Vanaf 1984 kwam het hotel in beheer bij de Franse hotelketen Accor. Van 2011 tot 2013 werd het hotel gesloten voor een grootscheepse renovatie in opdracht van de nieuwe eigenaar, een Libanese zakenman. Na de heropening werd het Palm Camayenne Hotel het eerste 5-sterrenhotel van Guinee, een luxueuze plek om te overnachten, met ‘glamour en een gevoel van koloniale chic’. Het is flink opgeknapt met Franse koloniale meubelen en een tuin met exotische palmen. Het hotel heeft 123 kamers en suites, drie restaurants, twee bars en een groot zwembad. Er is ook een privéstrand en er worden regelmatig concerten en muzikale evenementen georganiseerd. Onder rijke inwoners van Guinee staat het bekend om het grootse oud & nieuw feest dat in dit hotel wordt gehouden. Website: www.palmcamayenne.com

Voor het laatst bijgewerkt op 17 mei 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Guinee, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/Martin Baran; Palm Camayenne Hotel Conakry.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam