Overnachten en hotels in Kameroen

Hilton Hotel in Yaoundé

Kameroen staat nog niet echt op de toeristische radar, maar toch zijn er volop mogelijkheden om te overnachten. De keuze varieert van luxe 5-sterrenhotels en zakenhotels tot eenvoudige toeristenhotels, guesthouses, bed & breakfasts en appartementen. In de nationale parken kun je in lodges overnachten. De goedkoopste hotels richten zich vooral op locals. Reizigers kunnen soms ook terecht bij christelijke missies om te overnachten. Verder zijn er enkele tientallen Airbnb-adressen in Kameroen.

Goede hotels met internationale standaarden vind je in de steden Bamenda, Douala, Gaoura, Maroua en Yaoundé. Deze hotels richten zich vooral op zakenreizigers. Enkele internationale hotelketens hebben een vestiging in Kameroen – zo is er een Hilton Hotel in de hoofdstad Yaoundé. Dit 5-sterrenhotel met zwembad wordt als een van de beste van Kameroen beschouwd. Een van de beste, bekendste en oudste hotels in Douala is het Sawa Hotel (www.hotelsawa.com), geopend in 1978. Het 4-sterrenhotel kijkt uit op de zee en heeft 288 kamers en een zwembad. Het was ooit een van de meest luxe hotels van Douala, maar heeft in de loop der jaren zijn glans verloren en aan kwaliteit ingeboet.

Accommodatie voor vakantiegangers en toeristen is te vinden in Kribi en Limbe, de populairste badplaatsen van Kameroen. De verwachting is dat de komende jaren enkele nieuwe hotels worden geopend in aanloop naar de Africa Cup of Nations, het voetbaltoernooi dat Kameroen in 2019 organiseert.

Wildkamperen is toegestaan in Bouba Njida National Park en aan de oevers van de Mayo Lidi rivier. Daarbuiten is het af te raden ergens je tent neer te zetten, vanwege het gevaar van overvallers en wilde dieren.

Overzicht van hotels in Kameroen

Hieronder staat een overzicht van officiële websites van hotels in Kameroen. Als je ergens wilt overnachten, kun je via de website een hotelkamer reserveren.

Hotels in Bafoussam

Hotels in Bana

Hotels in Douala

Hotels in Kribi

Hotels in Limbe

Hotels in Yaoundé

Voor het laatst bijgewerkt op 29 augustus 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Kameroen, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam