Reizen naar Kameroen

Reizen met het vliegtuig naar Kameroen

Vliegen KameroenVanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met het vliegtuig naar Kameroen vliegen. Vanuit Brussel gaan er echter wel directe vluchten naar Yaoundé, de hoofdstad van Kameroen. Brussels Airlines vliegt een paar keer per week van de Belgische hoofdstad naar Yaoundé. De vliegtijd is 7 uur.

Je kunt het land binnen 9 uur bereiken met een overstap op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs. De Franse luchtvaartmaatschappij Air France vliegt een paar keer per week rechtstreeks van Parijs naar Yaoundé. De vliegtijd is dan ongeveer 6½ uur. Elke dag gaan vele vluchten van Amsterdam Schiphol naar Parijs. Goedkope vluchten kun je krijgen als je vliegt met Royal Air Maroc en overstapt in de Marokkaanse stad Casablanca.

Alle internationale vluchten komen aan op Yaoundé Nsimalen International Airport (NSI), de grootste en belangrijkste luchthaven van Kameroen. Het vliegveld ligt ongeveer 25 kilometer ten zuiden van de hoofdstad en is de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij Cameroon Airlines.

De luchthaven beschikt over een geldwisselkantoor, banken, een geldautomaat, restaurants, een duty free winkel, een postkantoor, een business center en een toeristeninformatiebalie. In de aankomsthal zijn balies waar je een auto kunt huren en er is wifi beschikbaar. De exploitatie is in handen van het bedrijf Aéroports du Cameroun: www.adcsa.aero

Vervoer van de luchthaven naar Yaoundé

Vanaf de luchthaven kun je het beste een taxi nemen naar het centrum van Yaoundé. De taxirit duurt ongeveer 20 minuten. Spreek duidelijk van tevoren een prijs af. Sommige hotels hebben een shuttlebus rijden vanaf het vliegveld voor hun gasten.

Reizen met de boot naar Kameroen

Vanuit de buurlanden zijn enkele veerdiensten naar Kameroen. Vanuit Calabar (Nigeria) kun je volgens de laatste informatie met de boot naar Limbé in Kameroen. Er zijn ook boten die de Campo River (ook wel Ntem River geheten) oversteken van Equatoriaal-Guinea en Gabon naar Kameroen. Veerboten zijn onbetrouwbaar, overvol en gevaarlijk en de dienstregeling is onduidelijk, dus het is raadzaam de boot te mijden bij het reizen naar Kameroen.

Reizen met de auto naar Kameroen

Je kunt van Nederland met de auto naar Kameroen reizen, al is het wel een hele avontuurlijke en deels gevaarlijke trip. De totale afstand naar de hoofdstad Yaoundé is 7422 kilometer. Je eerst naar het zuiden van Spanje en daar neem je de veerboot naar Algerije (lees hier meer over de veerdiensten naar Algerije). In Algerije neem je de Trans-Sahara Highway No 1 via Niger en Nigeria naar Kameroen.

De belangrijkste grensovergangen tussen Nigeria en Kameroen liggen bij de grensplaats Ekok en ten oosten van de Nigeriaanse stad Maiduguri. Autorijden in Kameroen is alleen geschikt voor avonturiers en onverschrokken automobilisten.

Het verkeer is zeer chaotisch, met chauffeurs die dronken zijn, slechtziend zijn of geen rijbewijs hebben. Wees zeer alert op onverwachte manoeuvres van andere weggebruikers, gaten in de weg, grondverzakkingen, plotseling overstekende voetgangers en dieren en vee op de weg. De weg tussen Douala en Yaoundé geldt als een van de dodelijkste en gevaarlijkste wegen ter wereld.

Voor het laatst bijgewerkt op 22 februari 2016.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam