KameroenReizen en vakantie in Kameroen

Kerngegevens

– Oppervlakte: 475.440 vierkante kilometer (11 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 20.549.221 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 43 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Yaounde;
– Talen: Engels, Frans, inheemse talen;
– Munteenheid: CFA-frank (XAF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2300 (2012).

Informatie over visum Kameroen

Reizen en vakantie in KameroenStaatsburgers uit Nederland en Kameroen hebben een visum nodig voor een vakantie in Kameroen. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Verder moet je beschikken over een boekingsbevestiging van een reisorganisatie of een vliegticket en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken voor een verblijf in Kameroen.

Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Kameroen in Den Haag. Voor de aanvraag van je visum moet je een recente pasfoto, een recent bankafschrift met een positief saldo en een uitdraai van je e-ticket meenemen.

Een vaccinatie tegen Gele Koorts is verplicht voor een bezoek aan Kameroen. Neem een kopie mee naar de ambassade en vergeet niet het gele vaccinatieboekje in je handbagage te stoppen als je naar het land reist.

Communicatie in Kameroen

Internationaal toegangsnummer: +237.
Alarmnummer noodgevallen: 112.
Alarmnummer ambulance: 119.
Alarmnummer politie: 117.
Alarmnummer brandweer: 118.

Tijdsverschil met Kameroen

Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Kameroen. Tijdens de zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Kameroen 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Kameroen

De elektriciteit in Kameroen is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land maakt gebruik van Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Foto Cameroon Tourisme.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by