Rondreizen Kenia

Reizen naar Kenia

Reizen met het vliegtuig naar Kenia

Kenia is gemakkelijk met het vliegtuig te bereiken. Het land telt meer dan vijftig vliegvelden. De grote internationale luchthavens liggen bij de hoofdstad Nairobi en bij de kuststad Mombasa. De meeste andere vliegvelden zijn eenvoudig en bestaan uit niet meer dan één geasfalteerde baan of een airstrip die geschikt zijn voor kleine vliegtuigjes. Deze worden vooral gebruikt tijdens safari’s in Kenia of om snel afgelegen uithoeken te bereiken. De grotere luchthavens zijn in beheer bij de Kenya Airports Authority: www.kaa.go.ke

Vliegen naar Nairobi

Vliegen naar Nairobi, KeniaVanuit Nederland kun je rechtstreeks vliegen naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. KLM en Kenya Airways vliegen dagelijks van Amsterdam Schiphol naar Nairobi. De vliegtijd is ruim 8 uur.

Je kunt goedkoop vliegen naar Nairobi met een tussenstop. Als je vliegt met de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss Airlines en overstapt in Zürich, ben je ruim 10½ uur onderweg. Je kunt ook overstappen op de luchthaven Parijs Charles de Gaulle en met Air France naar Nairobi vliegen. De goedkoopste vliegtickets zijn te koop bij de Egyptische luchtvaartmaatschappij Egypt Air, waarbij je overstapt in de Egyptische hoofdstad Cairo. Dan is de reistijd 14 uur.

Alle internationale vluchten komen aan op Jomo Kenyatta International Airport (NBO), de grootste en belangrijkste luchthaven van Kenia en een hub voor vluchten in Oost-Afrika. Het is de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij Kenya Airways. Het vliegveld ligt 16 kilometer ten zuidoosten van Nairobi en is vernoemd naar Jomo Kenyatta (1891-1978), de eerste premier en president van Kenia.

De luchthaven bestaat uit drie terminals. Terminal 1 en Terminal 2 zijn voor internationale vluchten en Terminal 3 is voor binnenlandse vluchten. Via overdekte passages kun je te voet van de ene terminal naar de andere wandelen. In 2016 is de opening gepland van de nieuwe Greenfield Terminal, die de grootste zal zijn van Afrika.

Op het vliegveld vind je banken, geldwisselkantoren, geldautomaten, restaurants, cafés en pubs en duty free winkels. Er is een bagagedepot, een speelruimte voor kinderen, een gebedsruimte voor moslims en christenen, een postkantoor en een eerste hulppost. In de vertrekhal is een internetcafé en tegen betaling kun je gebruikmaken van wifi. In de aankomsthal vind je balies van reisbureaus, tour operators en autoverhuurbedrijven. Website: www.kaa.go.ke

Vervoer van de luchthaven naar Nairobi

Bus

Buiten terminals 1 en 2 is een bushalte waar de hele dag door bussen vertrekken naar het centrum van Nairobi. De busrit duurt ongeveer 45 minuten. Bussen zijn erg goedkoop, maar ook erg vol. Na een lange vlucht is het niet prettig om in een bus te zitten, zeker niet als deze lang vaststaat in het verkeer.

Taxi

De taxi is de snelste, veiligste en meest comfortabele manier voor het vervoer van het vliegveld naar Nairobi. Buiten de aankomsthal staan officiële taxi’s van de taxicentrale Kenatco (www.kenatco.com). Voor ritten naar Nairobi geldt een vast tarief, dat varieert van KSh1200 tot 1700. Je moet de prijs van tevoren vaststellen met de taxichauffeur. De reistijd naar het centrum van Nairobi is 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de verkeerssituatie en het tijdstip van de dag.

Taxichauffeurs dringen er soms op aan je naar een ‘beter’ hotel te brengen, ook al heb je doorgegeven naar welk hotel je wilt. Ga hier nooit op in, zij ontvangen daar slechts commissie voor en zelden is het een hotel wat je in gedachten had. Op de luchthaven lopen ook vele sjacheraars rond die toeristen in hun eigen illegale taxi proberen te lukken. Deze kun je het beste negeren.

Shuttles

Naast de bus en de taxi kun je gebruikmaken van shuttlediensten van private bedrijven. Op internet vind je talloze websites van Airport Transfers vanaf de luchthaven van Nairobi. Je kunt vaak via internet al boeken. Check de recensies en ervaringen van andere reizigers op internet. Pas op met de Green and Yellow Citi Hoppa shuttle service. In juli 2013 waren er berichten dat chauffeurs van Citi Hoppa samenwerkten met criminelen om passagiers te beroven. Het bedrijf heeft deze aantijgingen ontkend, maar het is veiliger om dit bedrijf te mijden.

Hieronder vind je enkele shuttlediensten die actief zijn op het vliegveld van Nairobi:

Voor het laatst bijgewerkt op 20 februari 2016.

Foto © depositphotos.com/derejeb.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam