Overnachten en hotels in Liberia

Politieke onrust en opeenvolgende staatsgrepen, gevolgd door een jarenlang burgeroorlog, weerhield toeristen ervan om Liberia te bezoeken. Inmiddels is het relatief veilig, maar toch komen er nog maar mondjesmaat buitenlandse toeristen naar het land. In Liberia zijn daarom nog weinig plekken om te overnachten, al zijn er door de recente rust wel meer hotels bijgekomen de laatste jaren. Deze hotels richten zich niet alleen op VN-personeel, diplomaten en zakenlieden, maar ook op vakantiegangers.

De meeste hotels bevinden zich in de hoofdstad Monrovia, vooral in de veilige en welvarende wijk Mamba Point. Eigenaren hebben vaak bewakers ingehuurd voor de beveiliging en regelmatig wordt gevraagd of je in Amerikaanse dollars wilt betalen. Door de schaarste aan accommodatie en de gebruikelijke clientèle zijn hotels in Liberia wel aan de dure kant, al worden er geen woekerprijzen gevraagd. Het is raadzaam ruim van tevoren te reserveren, ongeacht de categorie van de accommodatie. Er zijn een paar hotels die voldoen aan de internationale standaard en beschikken over voorzieningen als airconditioning, wifi en heet stromend water. Daarnaast is er een reeks goedkope hotels en motels.

Je kunt in Monrovia goedkoop overnachten is gastverblijven van christelijke missies, waarbij je gebruik kunt maken van faciliteiten om te koken en te wassen. In het verleden bood de christelijke organisatie YMCA Liberia gasten een bed aan, maar het is onduidelijk of dat nog steeds zo is. Check daarvoor de website: www.ymcaliberia.org

De mogelijkheden om te kamperen zijn beperkt en wildkamperen is niet verstandig vanwege de veiligheid. In de buurt van nationale parken zijn wel enkele kampeerterreinen, meestal als onderdeel van een lodge. In het noordoosten van het land bij Nationaal Park Rincón de la Vieja kun je je tent neerzetten in het El Sol Verde Lodge & Campgroundwww.elsolverde.com

Beste, beroemde en bijzondere hotels in Liberia

Liberia heeft enkele beroemde, bijzondere en beste hotels die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Hieronder een selectie van deze hotels.

Mamba Point Hotel, Monrovia

Het Mamba Point Hotel is geopend in 1993 door een Iers-Libanees koppel en is het oudste nog bestaande hotel in Liberia. Het 4-sterrenhotel is daardoor uitgegroeid tot een begrip in de hoofdstad Monrovia en ontvangt in het algemeen goede recensies. De voormalige Amerikaanse president George W. Bush heeft hier in 2008 geslapen. Het Mamba Point Hotel heeft 55 ruime kamers en suites die zijn ingericht met stijlvolle meubels. Sommige suites beschikken zelfs over een bubbelbad. Er is een uitstekend restaurant met terras, een aangrenzende sushibar, een casino, een zwembad, een fitnessruimte en een cocktailbar. Sommige claimen dat je hier de beste sushi kunt eten van heel Afrika. Ook in de omgeving van het hotel zijn diverse restaurants en eetgelegenheden te vinden. Pas geleden is het hotel compleet gerenoveerd. Het Mamba Point Hotel ligt in de diplomatieke wijk van Monrovia met uitzicht op de Atlantische Oceaan en is omringd door prachtige tropische tuinen. Adres: Sekou Toure Ave, Monrovia, Liberia. Website: www.mambapointhotel.biz

Ducor Palace Hotel, Monrovia

Het Ducor Palace Hotel in de hoofdstad Monrovia willen we toch even noemen, al is het tegenwoordig niet meer dan een ruïne. Dit voormalige 5-sterrenhotel stond lange tijd symbool voor de welvaart en voorspoed van Liberia. Het luxe hotel met 106 kamers en acht verdiepingen werd geopend in 1960 op een heuvel, met een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. De openingsceremonie werd opgeluisterd door talloze regeringsleiders. Het Ducor Hotel was lange tijd het enige 5-sterrenhotel van Afrika met een zwembad, tennisbanen en een Frans restaurant, en daardoor befaamd onder Europese en Amerikaanse reizigers die zich in weelderige luxe wilden baden. Door de politieke onzekerheid sloot het hotel in 1989 de deuren, waarna het helemaal in verval raakte en beschadigd werd door oorlogshandelingen. Lange tijd verbleef er een grote groep inwoners uit een naburige sloppenwijk, maar in 2007 zijn ze weggejaagd met de bedoeling het luxueuze hotel te renoveren. De regering van Libië zou daarbij helpen, maar door de ellende in dat land is er nog niets van de grond gekomen. Het leegstaande en toegetakelde Ducor Palace Hotel is nu zo ongeveer een toeristische attractie geworden in Monrovia.

Voor het laatst bijgewerkt op 12 januari 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Liberia, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/Mark Fischer.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam