LiberiaReizen en vakantie in Liberia

Kerngegevens

– Oppervlakte: 111.369 vierkante kilometer (3 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 3.989.703 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 36 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Monrovia;
– Talen: Engels (officieel), 20 etnische talen;
– Munteenheid: Liberiaanse Dollar (LRD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 700 (2012).

Informatie over visum Liberia

Reizen en vakantie in LiberiaStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Liberia. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een officiële uitnodigingsbrief van een organisatie in Liberia en een recent bankafschrift waaruit blijkt dat je over voldoende financiële middelen bezit om je verblijf in Liberia te bekostigen. Verder moet je een vliegticket op zak hebben voor de retourvlucht of een vlucht voor een volgende bestemming.

Een toeristenvisum kun je aanvragen bij de Ambassade van Liberia in Brussel. Voor de aanvraag van een visum moet je twee recente kleuren pasfoto’s inleveren. Neem ook een uitdraai mee van je e-ticket of een kopie van je vluchtschema.

Een ziektekostenverzekering en een vaccinatie tegen Gele Koorts zijn verplicht bij een bezoek aan Liberia. Vergeet dus niet het gele vaccinatieboekje in je handbagage te stoppen als je op reis gaat naar het land.

Communicatie in Liberia

Internationaal toegangsnummer: +231.
Alarmnummer noodgevallen: 911.

Tijdsverschil met Liberia

In onze winter is het in Liberia 1 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Liberia 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Liberia

De elektriciteit in Liberia is 110-120 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Op steeds meer plaatsen kom je 220-240 volt tegen, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt voornamelijk Amerikaanse stekkers en stopcontacten, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor en op veel plaatsen – vooral buiten de hoofdstad Monrovia – is geen elektriciteit beschikbaar.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by