LibiëReizen en vakantie in Libië

Kerngegevens

– Oppervlakte: 1.759.540 vierkante kilometer (42 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 6.002.347 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 3 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Tripoli;
– Talen: Arabisch (officieel), Italiaans, Engels, Berbers;
– Munteenheid: Libische Dinar (LYD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 13.300 (2012).

Informatie over visum Libië

Reizen en vakantie in LibiëStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Libië. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na vertrek uit het land. Daarnaast dien je te beschikken over een hotelreservering, een vliegticket voor de retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming en een verklaring van een verzekeringsmaatschappij dat je volledig verzekerd bent in Libië. Ook moet je een uitnodiging hebben van een instantie in Libië, bijvoorbeeld een reisagent of reisorganisatie.

Een toeristenvisum is maximaal 1 maand geldig en kun je aanvragen bij de Ambassade van Libië in Den Haag. Voor de visumaanvraag moet je twee recente kleurenpasfoto’s inleveren. Neem een uitdraai van je vluchtschema of je e-ticket mee en een kopie van je paspoort.

Zorg dat je geen stempel van Israël in je paspoort hebt als je naar Libië reist. De autoriteiten kunnen je weigeren het land binnen te laten, ook al heb je een visum gekregen van de ambassade.

Communicatie in Libië

Internationaal toegangsnummer: +218.
Alarmnummer noodgevallen: 1515.

Tijdsverschil met Libië

In onze winter is het in Libië 1 uur later dan in Nederland. In onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is er geen tijdsverschil met Libië.

Elektriciteit in Libië

De elektriciteit in Libië is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt zowel Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige stekkers, als Zuid-Afrikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto depositphotos.com/photonirvana.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by