Overnachten en hotels in Libië

Corinthia Hotel in Tripoli

In de belangrijkste steden in Libië vind je hotels waar je kunt overnachten. Vooral de hoofdstad Tripoli heeft een ruime keuze aan accommodatie, al zijn er niet zoveel goedkope hotels. De goedkoopste hotels vind je in de medina, die vaak in handen zijn van families en Libiërs. Buiten het oude stadscentrum en aan de kust bevinden zich de duurdere 4- en 5-sterrenhotels. Die zijn vaak beter beveiligd, maar daarmee ook eerder een doelwit voor terroristen en rebellen.

Een van de beste hotels is het Corinthia Hotel Tripoli (www.corinthia.com), een luxe 5-sterrenhotel een kwartiertje lopen van het strand waar vooral zakenreizigers en diplomaten verblijven. Het hotel ging open in 2002 en bevindt zich in een wolkenkrabber van 28 verdiepingen. Het Corinthia Hotel heeft 299 kamers en suites die alle uitzicht hebben op de Middellandse Zee. Er zijn twee restaurants, een café, een sauna en een binnen- en buitenzwembad. De veiligheidsmaatregelen zijn streng, zeker na een aanslag op het hotel in 2015 door Islamitische Staat. Door een autobom en schietende terroristen kwamen tien mensen om, onder wie vijf bewakers en vijf buitenlanders.

Ook andere internationale hotelketens hebben (grote) hotels in Tripoli. Een van de bekendste is het 5-sterren Radisson Blu Al Mahary Hotel, dat zich eveneens in de diplomatieke wijk aan de waterkant bevindt. Het is een groot gebouw van 15 verdiepingen met 351 kamers en suites, twee restaurants, een café, een wellness centrum en een buitenzwembad. Het is gebouwd op de plek waar in 1935 Hotel del Mehari werd geopend, toen Libië nog een Italiaanse kolonie was. Een ander luxe hotels in Tripoli is het Four Points by Sheraton Hotel.

In februari 2011 opende het JW Marriott Tripoli zijn deuren, vlak voor het uitbreken van de burgeroorlog in Libië. Twee weken sloot het luxe 5-sterrenhotel alweer zijn deuren, terwijl daar voor vele miljoenen dollars een spiegelende wolkenkrabber van 36 verdiepingen voor was neergezet. De heropening staat nu gepland voor 2024. Check altijd goed de websites van de hotels of ze reserveringen aannemen, want door de politieke onrust worden niet altijd gasten toegelaten.

Buiten Tripoli kan het erg moeilijk zijn om te overnachten. Door de burgeroorlog en het gebrek aan toeristen zijn veel hotels gesloten. In sommige plaatsen waar ooit veel toeristen kwamen, zoals de oasestad Gadames, is er traditionele accommodatie waar je eventueel terechtkunt. Je slaapt dan bij families thuis, als een soort bed & breakfast.

Overzicht van hotels in Tripoli

Hieronder vind je een overzicht van officiële websites van hotels in Tripoli, de hoofdstad van Libië. Als je ergens wilt overnachten, kun je via de website een hotelkamer reserveren.

Voor het laatst bijgewerkt op 14 december 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Libië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam