Tips voor auto huren in Marokko

Het huren van een Marokko is goed te doen, als je er tenminste niet voor terugdeinst om te gaan autorijden in het land. Het huren van een auto is de ideale manier om afgelegen streken te bereiken. Je kunt ook meer bagage meenemen en je kunt de vertraagde treinen en de hitte in bussen achter je laten, terwijl je met een muziekje en airconditioning door het Marokkaanse landschap toert.

Er komen veel toeristen naar Marokko, dus op alle internationale luchthavens en in de grote steden vind je kantoren waar je een auto kunt huren. Alle grote internationale autoverhuurders zijn vertegenwoordigd in het land, al kun je vaak ook terecht bij lokale bedrijven. Als je wilt autorijden in de woestijn of in het Atlas-gebergte, is het raadzaam een 4WD te huren.

Wil je een autorondreis maken door Marokko?
Ontdek de oases, de kasba’s en de Marokkaanse Sahara met een huurauto

Regels voor het huren van een auto in Marokko

De minimumleeftijd voor het huren van een auto in Marokko is meestal 21 jaar. Soms wordt een minimumleeftijd gehanteerd van 23 of 25 jaar, afhankelijk van het type auto. Bestuurders onder de 25 jaar of boven de 75 jaar betalen mogelijk een toeslag.

Verder dien je twee jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en moet je je paspoort of identiteitskaart laten zien. Leg de papieren van de autohuur in het dashboardkastje, want je kunt onderweg een controlepost van de politie tegenkomen. Dan is het handig als je de belangrijkste papieren snel bij de hand hebt. Je betaalt de autohuur met een creditcard. Het is praktisch om een paar woordjes Frans te kunnen spreken, niet alle medewerkers bij de autoverhuurbedrijven spreken Engels. Ook de formulieren die je moet invullen, zijn vaak in het Frans.

Voor een vakantie in Marokko kun je de auto in de ene plaats ophalen en in de andere plaats inleveren. Veel reizigers kiezen hiervoor om zoveel mogelijk van het land te zien. Je kunt de huurauto dan bijvoorbeeld ophalen in Fes en inleveren in het zuidelijke Agadir. Bij het huren van een auto kies je dan voor een one way rental, waar je wel een toeslag voor moet betalen.

Het zou niet teveel problemen moeten opleveren om met je huurauto vanuit Marokko naar de Westelijke Sahara te rijden, aangezien Marokko deze voormalige Spaanse kolonie heeft geannexeerd en tot haar territorium beschouwt. Het is handig dit toch even te checken bij de autoverhuurder als je dit van plan bent.

Check de huurauto, de tank en de voorwaarden

Het is niet ongebruikelijk in Marokko dat een huurauto al de nodige krassen, deuken, schrammen en beschadigingen heeft. Sommige autoverhuurbedrijven gebruiken auto’s totdat ze helemaal afgeleefd en afgeschreven zijn. Controleer de huurauto dus goed voordat je er mee de weg op gaat, zodat je bij het inleveren niet aansprakelijk kunt worden gesteld voor schade die je niet zelf veroorzaakt hebt.

Maak foto’s van beschadigingen en bespreek dat met de autoverhuurder. Check ook de binnenkant, of de bekleding van de stoelen bijvoorbeeld intact is. Het wemelt op internet van klachten van reizigers die vervelende ervaringen hebben gehad tijdens het huren van een auto in Marokko. Het is ook verstandig een verzekering te nemen met nul of weinig eigen risico, gezien het gedrag van andere weggebruikers en de staat van de wegen als je van de gebaande paden af gaat.

Er zijn verder verhalen van reizigers die een huurauto meekregen met een bijna lege brandstoftank, en dan te horen kregen dat iemand voor een ‘fooi’ je wel naar het dichtstbijzijnde tankstation wilde brengen. Trap ook niet in de schoonmaakkosten die je zou moeten betalen bij het inleveren van je huurauto. Als dat niet in het contract staat, hoef je deze kosten niet te betalen.

Regel je autoverhuur in Marokko

Voor je vakantie in Marokko is het fijn om het huren van je auto vooraf te regelen. Je bent vaak goedkoper uit dan als je dit ter plekke regelt bij een autoverhuurder. Ook kun je profiteren van aanbieden. Hieronder noemen we enkele handige websites waar je terecht kunt voor het huren van een auto in Marokko:

Sunny Cars

Je kunt makkelijk online een auto regelen bij Sunny Cars, een van de grootste Europese aanbieders in autohuur. Je huurt ‘all-inclusive’, waarbij je geen extra verzekeringen hoeft af te sluiten en geen verborgen kosten hebt. Ook heb je 24 uur per dag persoonlijke ondersteuning. ► Check hier de tarieven bij Sunny Cars voor het huren van een auto in Marokko

TUI Cars

Bij TUI Cars kun je goedkoop een auto huren in Marokko, met een all-inclusive pakket en zonder extra kosten. Je kunt gratis annuleren en overboeken tot 24 uur vóór huuraanvang en je hebt een WA-verzekering zonder eigen risico. ► Check hier de tarieven bij TUI Cars voor het huren van een auto in Marokko

Lees hieronder verder voor nog meer tips en inspiratie voor je vakantie in Marokko:

Tips voor autorijden in Marokko

Als je genoeg tijd hebt is autorijden in Marokko een geweldige manier om van het land en de natuur te genieten. Hou wel rekening met het agressieve rijgedrag van Marokkaanse chauffeurs. Lees hier de tips voor autorijden in Marokko

Reizen met de auto naar Marokko

Reizen met de auto naar MarokkoVanuit Nederland kun je met de auto naar Marokko reizen. Vanuit het zuiden van Spanje varen het hele jaar veerboten over de Straat van Gibraltar naar steden in het noorden van Marokko. Er zijn verschillende veerdiensten die de overtocht verzorgen. Lees hier meer over reizen met de auto naar Marokko

Tips voor een vakantie in Marrakech

Marrakech is de meest bedwelmende stad van Marokko, die bekendstaat om zijn souks, specerijen, slangenbezweerders en verborgen paleizen. De in betoverend zalmroze geschilderde Red City is al eeuwenlang een levendige marktplaats waar Berbers, Marokkanen, buitenlanders en handelaren uit de hele wereld bij elkaar komen. Lees hier meer over een vakantie in Marrakech

Tips voor een vakantie in Casablanca

Casablanca vakantieVeel toeristen laten Casablanca links liggen tijdens hun vakantie in Marokko. Ze kiezen eerder voor het legendarische Marrakech, de oude koningsstad Fez, het Atlasgebergte of de verleidelijke uitgestrektheid van de Sahara. Maar met het overslaan van de grootste stad van het land mis je ook een deel van het ‘echte’ hedendaagse Marokko. Lees hier meer over een vakantie in Casablanca

Tips voor een vakantie in Fez (Fès)

Fez is een van de oudste koningssteden van Marokko, de culturele en spirituele hoofdstad van het land die vol staat met paleizen, musea en moskeeën. Beroemd om Fez el-Bali, de eeuwenoude medina met ruim 9000 smalle straatjes en steegjes waar je dagenlang in kunt ronddolen. Lees hier meer over een vakantie in Fez

Voor het laatst bijgewerkt op 25 oktober 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het huren van een auto in Marokko, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/hzparisien; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam