Reizen naar Marokko

Reizen met het vliegtuig naar Marokko

De meeste vakantiegangers en zakenlieden reizen naar Marokko met het vliegtuig. Het is de snelste en meest praktische manier om naar het land te reizen. Ook vanuit Nederland kun je gemakkelijk rechtstreeks naar verschillende steden in Marokko vliegen. Marokko heeft meer dan twintig internationale vliegvelden, zodat je bijna elk deel van het land met het vliegtuig kunt bereiken. Ook voor binnenlandse reizen wordt veel gevlogen, vooral als je lange afstanden hebt te overbruggen in het langgerekte land. Alle vliegvelden zijn in beheer bij de Office National Des Aéroports (ONDA), de nationale luchthavenautoriteit van Marokko.

Vliegen naar Casablanca

Vliegen naar CasablancaVanuit Nederland kun je gemakkelijk naar Casablanca vliegen, de grootste stad van Marokko. Transavia en de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc vliegen rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Casablanca. De vliegtijd is 3 uur en 45 minuten.

Je kunt ook naar Casablanca vliegen met een overstap op luchthaven Charles de Gaulle in Parijs. Air France, Royal Air Maroc en Jetairfly vliegen rechtstreeks van Parijs naar Casablanca. De vliegtijd is ongeveer 3 uur.

Luchthaven van Casablanca

Alle internationale vluchten komen aan op Mohammed V International Airport (CMN), het drukste en belangrijkste vliegveld van Marokko. Het is vernoemd naar de Marokkaanse koning Mohammed V (1909-1961). Het vliegveld is een belangrijk overstappunt voor vluchten van en naar bestemmingen in Afrika.

De luchthaven bestaat uit drie terminals en ligt ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de stad. Terminal 1 ondergaat momenteel een grootscheepse verbouwing en uitbreiding, die naar verwachting in 2016 klaar moet zijn. Terminal 2 wordt onder meer gebruikt voor alle internationale vluchten van Royal Air Maroc. Terminal 3 is heel klein en wordt niet vaak gebruikt.

In Terminal 1 en Terminal vind je banken en geldwisselkantoren. Bij vertrek is het raadzaam je resterende dirhams in te wisselen voordat je door de security gaat, omdat in het douanegebied geen wisselkantoren meer zijn. De luchthaven beschikt verder over cafés, restaurants, een pizzeria, duty free winkels, een apotheek, een gebedsruimte, een medische kliniek die 24 uur per dag open is en een kinderspeelplaats. In Terminal 1 is postkantoor en wifi is beschikbaar in de VIP- en business lounges. In de aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven.

Vervoer van de luchthaven naar Casablanca

Trein

De trein is de makkelijkste en meest comfortabele manier om van de luchthaven naar Casablanca te reizen. In het souterrain van Terminal 1 is een treinstation, waar treinen rijden naar het centrum van de stad en de haven. De reistijd is ongeveer 45 minuten. De treindienst wordt verzorgd door de ONCF, de nationale spoorwegmaatschappij van Marokko. Website: www.oncf.ma

Taxi

Buiten de aankomsthal is een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar Casablanca. Voor het instappen moet je met de taxichauffeur een prijs afspreken, waarbij je ook moet afdingen. De prijs van een taxirit ligt tussen de 250 en 300 dirham.

Reizen met de auto naar Marokko

Reizen met de auto naar MarokkoVanuit Nederland kun je met de auto naar Marokko reizen. Vanuit het zuiden van Spanje varen het hele jaar veerboten over de Straat van Gibraltar naar steden in het noorden van Marokko. Er zijn verschillende veerdiensten die de overtocht verzorgen. Lees hier meer over reizen met de auto naar Marokko

Voor het laatst bijgewerkt op 31 mei 2016.

Foto © depositphotos.com/philipus.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie