Overnachten, hotels en lodges in Mozambique

Voor overnachten in Mozambique heb je de keuze uit verschillende soorten accommodatie, van hotels en resorts tot eenvoudige lodges en guesthouses die zich richten op backpackers. In grote steden als Maputo en Beira vind je hotels van goede kwaliteit. In het land vind je ook hotels van enkele internationale en Portugese hotelketens die hetzelfde comfort bieden als in het westen.

In minder bezochte streken en kleinere steden kom je vaker slecht onderhouden hotels tegen die sinds de onafhankelijkheid in 1975 geen schilderbeurt meer hebben gehad. De prijs van een hotelkamer doet dan geen recht aan het niveau van de voorzieningen.

Aan de andere kant kent Mozambique ook enkele van de meest exclusieve resorts ter wereld, zoals op Bazaruto Island. Op het prachtige Mozambikaanse schiereiland Machangulo hebben de rijken der aarde een vakantievilla laten bouwen. Ook koning Willem-Alexander liet hier een vakantiehuis bouwen, maar verkocht zijn villa onder druk van de Tweede Kamer. Verschillende vakantievilla’s op Machangulo zijn nu te huur voor toeristen, voor enkele duizenden dollars per week. Informatie: www.machangulo.com. Op hetzelfde schiereiland vind je ook de meer betaalbare Machangulo Beach Lodge: www.machangulobeachlodge.com

Het Anantara Bazaruto Island Resort, voor de kust van Mozambique, is the place to be voor welgestelde natuurliefhebbers. De eilanden zijn de thuisbasis van 180 soorten vogels, een verscheidenheid aan vlinders, antilopen en zelfs krokodillen. Anantara Bazaruto Island Resort behoort tot de top van de duikbestemmingen in de Indische Oceaan, met levendige koraal, zeeschildpadden en vijf soorten dolfijnen. Je kunt er uitrusten in dertig strandchalets en veertien villa’s die gebouwd zijn van hout en riet.

In Maputo, Tofo Beach, Vilanculos, Inhambane en Pemba kun je overnachten in hostels en backpackers lodges die zijn ingesteld op budget reizigers. In toeristische gebieden kun je ook verblijven in een cottage, een bungalow of een rondavel (een traditionele ronde woning).

In de kustplaatsen en bij stranden zijn officiële campings en kampeerplaatsen waar je kunt kamperen. Om veiligheidsredenen is het niet verstandig om te gaan wildkamperen op het strand. Ook bij katholieke en protestante missies kun je je tent neerzetten – vraag wel om toestemming.

Lees hieronder verder voor meer reisinspiratie voor een vakantie in Mozambique:

Wat te doen in Mozambique: 10 tips!

Mozambique heeft genoeg trekpleisters voor een boeiende vakantie. Je kunt op safari in opgeknapte wildreservaten, relaxen op tropische stranden, duiken bij ongerepte eilanden en Portugese geschiedenis opsnuiven in koloniale stadjes. Lees hier alle tips wat te doen in Mozambique

Voor het laatst bijgewerkt op 22 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Mozambique, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam