Reizen en vakantie in Mozambique

Kerngegevens

– Oppervlakte: 799.380 vierkante kilometer (19 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 23.515.934 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 29 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Maputo;
– Talen: Portugees (officieel), inheemse dialecten;
– Munteenheid: Metical (MZM);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1100 (2011).

Informatie over visum Mozambique

Reizen en vakantie in MozambiqueStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Mozambique. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming.

Een toeristenvisum is maximaal een maand geldig en kun je aanvragen bij de Ambassade van Mozambique in Brussel. Voor de aanvraag van het visum moet je één recente kleuren pasfoto inleveren. Neem ook een uitdraai van je e-ticket of een kopie van je vluchtschema mee. De behandeling van een visumaanvraag duurt ongeveer 6 werkdagen.

Communicatie in Mozambique

Internationaal toegangsnummer: +258.
Alarmnummer ambulance: 117.
Alarmnummer politie: 119.
Alarmnummer brandweer: 198.

Tijdsverschil met Mozambique

In onze winter is het in Mozambique 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is er geen tijdsverschil tussen Mozambique en Nederland.

Elektriciteit in Mozambique

De elektriciteit in Mozambique is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land maakt zowel gebruik van Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige stekkers, als Zuid-Afrikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Buiten de grote steden kunnen stroomuitval en stroomstoringen voorkomen. De grote hotels en lodges hebben meestal een eigen generator om elektriciteit op te wekken.

Foto depositphotos.com/swisshippo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam