Rondreizen Namibie Van Verre

Reizen naar Namibië

Reizen met het vliegtuig naar Namibië

Het uitgestrekte Namibië heeft twaalf vliegvelden. De meeste internationale vluchten gaan naar het vliegveld bij de hoofdstad Windhoek. De acht grotere luchthavens zijn in beheer bij de Namibia Airports Company: www.airports.com.na

Vliegen naar Windhoek

Vliegen naar WindhoekVanuit Nederland kun je gemakkelijk naar de Namibische hoofdstad Windhoek vliegen. KLM vliegt vanaf 30 oktober 2016 vanaf Amsterdam Schiphol naar Windhoek. Het is geen rechtstreekse vlucht: je maakt een korte tussenstop in Luanda in Angola. De vluchten naar Luanda en Windhoek gaan drie keer per week. De vliegtijd van Amsterdam naar Luanda is 8½ uur. De vliegtijd van Luanda naar Windhoek is 2½ uur.

Je kunt ook naar Windhoek vliegen met een overstap in de Duitse stad Frankfurt. Air Namibia vliegt dagelijks rechtstreeks van Frankfurt naar Windhoek. De vliegtijd is ruim 10 uur. De Duitse luchtvaartmaatschappij Condor Flugdienst vliegt enkele keren per week direct van Frankfurt naar Windhoek. Condor vliegt eens per week in het hoogseizoen ook rechtstreeks van München naar Windhoek. Hierbij is de vliegtijd eveneens 10 uur.

Vliegtickets naar Namibië zijn het duurst tijdens het safariseizoen, van mei tot en met september, en tijdens de Kerstdagen.

Luchthaven van Windhoek

Alle internationale vluchten komen aan op Hosea Kutako International Airport (WDH), de grootste en belangrijkste luchthaven van Namibië. Het vliegveld ligt ongeveer 45 kilometer ten oosten van Windhoek en is vernoemd naar Hosea Kutako (1870-1970), de onafhankelijkheidsleider van Namibië.

De luchthaven bestaat uit één terminal en beschikt over restaurants, lounges, een duty free winkel, een postkantoor en een geldwisselkantoor. Er wordt nog gebouwd aan een hotel op het luchthaventerrein. Er zijn enkele kantoren van autoverhuurbedrijven.

Voor het vervoer naar Windhoek kun je een taxi nemen of gebruikmaken van een shuttlebus. Er zijn verschillende bedrijven die shuttlediensten aanbieden van het vliegveld naar Windhoek, waaronder City Cab (www.whk-citycab.com) en Carlo’s Shuttle and Tours (www.carloshuttlenamibia.com). Via de website kun je de tarieven raadplegen en een shuttletaxi reserveren.

Reizen met de auto naar Namibië

Rijden van Zuid-Afrika naar Namibië

Je kunt makkelijk met de auto vanuit Zuid-Afrika naar Namibië rijden. De hoofdweg N7 gaat van Kaapstad naar de plaats Vioolsdrift (ook bekend als Vioolsdrif of Noordoewer), waar je de grens met Namibië oversteekt. In Vioolsdrift zijn enkele motels en camps waar je kunt overnachten. De eerste redelijk grote stad in het zuiden van Namibië is Keetmanshoop. Van Kaapstad naar Keetmanshoop is het ongeveer 10 uur rijden.

Vanuit Johannesburg neem je de N14 naar Upington (waar je kunt overnachten). Vervolgens rij je via de N10 naar Namibië, waar je bij grenspost Nakop de grens oversteekt. De rit van Johannesburg naar Upington zonder oponthoud duurt circa 12½ uur.

Reizen met de bus naar Namibië

De Zuid-Afrikaanse busmaatschappij Intercape heeft dagelijks een bus rijden van Kaapstad naar Keetmanshoop en de Namibische hoofdstad Windhoek. De busrit van Kaapstad naar Windhoek duurt zo’n 21 uur. Voor de dienstregeling en boekingen: www.intercape.co.za

In het verleden reed er ook een trein van Upington in het noorden van Zuid-Afrika naar Keetmanshoop en Windhoek, maar deze rijdt helaas niet meer. Je kunt met Intercape wel een bus nemen van Upington naar Keetmanshoop, een rit van ongeveer 7 uur.

Voor het laatst bijgewerkt op 29 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Namibië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam