NamibiëReizen en vakantie in Namibië

Kerngegevens

– Oppervlakte: 824.292 vierkante kilometer (20 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 2.165.828 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 3 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Windhoek;
– Talen: Engels (officieel), Afrikaans, Duits;
– Munteenheid: Namibische Dollar (NAD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 7800 (2012).

Tips voor een vakantie in Swakopmund

Vakantie SwakopmundSwakopmund ligt in het westen van Namibië aan de Atlantische Oceaan. Het plaatsje heeft veel Duitse invloeden omdat Namibië ooit een Duitse kolonie is geweest. Zo vind je er bijvoorbeeld verscheidene ‘Brauhausen’, wordt er veel Duits gesproken en ook de ‘Bratwurst’ ontbreekt niet op de menukaart. Lees hier meer over een vakantie in Swakopmund

Informatie over visum Namibië

Reizen en vakantie in NamibiëStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Namibië. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is en nog lege pagina’s heeft voor de entry en exit stempels. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 3 maanden in het land verblijven. Bij het ministerie van Binnenlandse Zaken van Namibië in de hoofdstad Windhoek kun je het eventueel nog met 3 maanden verlengen. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Namibië in België.

Communicatie in Namibië

Internationaal toegangsnummer: 264.
Algemeen alarmnummer: 112 (vanaf mobiele telefoon), 081 112 (vanaf vaste telefoon).
Alarmnummer politie: 10 111.
Alarmnummer ambulance en brandweer in Windhoek: 211 111.
Alarmnummer ambulance en brandweer in Swakopmund en Walvis Bay: 922.

Elektriciteit in Namibië

Elektriciteit in NamibiëDe elektriciteit is 220 volt. De stopcontacten in Namibië hebben drie ronde gaten en zijn geschikt voor oude Engelse driepolige stekkers met ronde pootjes. Nederlandse stekkers passen dus niet. Voor Namibië is een adapter met drie pinnen nodig die je in het land zelf kunt aanschaffen, bijvoorbeeld in supermarkten. Je kunt ook een wereldstekker meenemen met drie ronde pinnen.

Tijdsverschil met Namibië

Tussen de eerste zondag in april en de eerste zondag in september is het in Namibië 1 uur vroeger. Tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in maart is het in Namibië 1 uur later. In de rest van het jaar is er geen tijdsverschil met Namibië.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Afrika Namibië
Sort by