Rondreizen Namibie Van Verre

Tips voor een vakantie in Namibië

Namibië: een introductie

Een vakantie in Namibië beleef je in het ‘juweel van Afrika’, een enorm uitgestrekt en dunbevolkt land met veel zand, een lange kustlijn en uitstekende voorzieningen voor toeristen. De voormalige Duitse kolonie, die onafhankelijk werd in 1990, is alleen al uitzonderlijk vanwege de vele wilde dieren. Het land heeft de grootste kolonie jachtluipaarden ter wereld (bijna 3000) en de laatste groep zwarte neushoorns die nog vrij kan rondzwerven.

Vanuit uitstekende lodges kun je op safari in nationale parken en reservaten, maar zelfs zonder het spotten van wilde dieren is een vakantie in Namibië spectaculair. Je kunt uren rijden zonder een levende ziel tegen te komen in de Namib-woestijn, de oudste woestijn ter wereld die zo’n 80 miljoen jaar geleden is ontstaan. In het midden vind je Sossusvlei, een pittoreske vallei met metershoge verkalkte zandduinen die afhankelijk van de stand van de zon elk uur een andere oranjerode gloed aannemen. De Fish River Canyon is na de Grand Canyon het grootste ravijn ter wereld, terwijl de Skeleton Coast is bezaaid met karkassen van schepen die door de meedogenloze Atlantische Oceaan op de kust zijn gekwakt.

Bekijk hier de beste aanbieders van een vakantie naar Namibië:
Maak een individuele rondreis Namibië bij Van Verre

In de relaxte kustplaats Swakopmund lijkt het net alsof je in Duitsland op vakantie bent, met Brauhausen en Bratwurst op de menukaart. De hoofdstad Windhoek is niet veel groter dan een middelgrote stad in Nederland. Namibië is groter dan Frankrijk, maar met slechts 2 miljoen zielen. Het is soms lastig een keuze te maken: ga je naar de epische zandduinen in het westen of naar de ruige vlaktes van de Kalahari-woestijn in het oosten? Maar waar je ook bent in Namibië, altijd tref je een ongetemde wildernis en landschappen van een zeldzame schoonheid.

NamibiëNamibië in een notendop

– Oppervlakte: 824.292 vierkante kilometer (20 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 2.436.469 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 3 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Windhoek;
– Talen: Engels (officieel), Afrikaans, Duits;
– Munteenheid: Namibische Dollar (NAD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 11.800 (2016).

Informatie over visum Namibië

Reizen en vakantie in NamibiëStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Namibië. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is en nog lege pagina’s heeft voor de entry en exit stempels. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 3 maanden in het land verblijven. Bij het ministerie van Binnenlandse Zaken van Namibië in de hoofdstad Windhoek kun je het eventueel nog met 3 maanden verlengen. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Namibië in België.

De 10 hoogtepunten van Namibië

Namibië lijkt af en toe wel op een wonderlijke filmset, met een kust die bezaaid is met scheepswrakken en skeletten van uitgedroogde acacia-bomen. Je kunt er wilde dieren spotten in nationale parken en wandelen over hoge zandduinen. Lees hier meer over de 10 hoogtepunten van Namibië

Tips voor een vakantie in Swakopmund

Vakantie SwakopmundSwakopmund ligt in het westen van Namibië aan de Atlantische Oceaan. Het plaatsje heeft veel Duitse invloeden omdat Namibië ooit een Duitse kolonie is geweest. Zo vind je er bijvoorbeeld verscheidene ‘Brauhausen’, wordt er veel Duits gesproken en ook de ‘Bratwurst’ ontbreekt niet op de menukaart. Lees hier meer over een vakantie in Swakopmund

Overnachten in Namibië

De leukste plek om te overnachten in Namibië zijn de safari lodges die verspreid zijn over de nationale parken en natuurreservaten. Daarnaast kun je terecht in hotels, guesthouses, bed & breakfasts, boerderijen en hostels. Lees hier alle tips voor overnachten in Namibië

Reizen naar Namibië

Vanuit Nederland kun je redelijk makkelijk naar Namibië reizen. KLM vliegt naar de hoofdstad Windhoek met een tussenstop in Angola, waarbij je in totaal zo’n 12 uur onderweg bent. Met de auto kun je vanuit Zuid-Afrika naar Namibië rijden. Lees hier de tips over reizen naar Namibië

Communicatie in Namibië

Internationaal toegangsnummer: 264.
Algemeen alarmnummer: 112 (vanaf mobiele telefoon), 081 112 (vanaf vaste telefoon).
Alarmnummer politie: 10 111.
Alarmnummer ambulance en brandweer in Windhoek: 211 111.
Alarmnummer ambulance en brandweer in Swakopmund en Walvis Bay: 922.

Elektriciteit in Namibië

Elektriciteit in NamibiëDe elektriciteit is 220 volt. De stopcontacten in Namibië hebben drie ronde gaten en zijn geschikt voor oude Engelse driepolige stekkers met ronde pootjes. Nederlandse stekkers passen dus niet. Voor Namibië is een adapter met drie pinnen nodig die je in het land zelf kunt aanschaffen, bijvoorbeeld in supermarkten. Je kunt ook een wereldstekker meenemen met drie ronde pinnen.

Tijdsverschil met Namibië

Tussen de eerste zondag in april en de eerste zondag in september is het in Namibië 1 uur vroeger. Tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in maart is het in Namibië 1 uur later. In de rest van het jaar is er geen tijdsverschil met Namibië.

Voor het laatst bijgewerkt op 3 december 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vakantie in Namibië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam