NigerReizen en vakantie in Niger

Kerngegevens

– Oppervlakte: 1.267.000 vierkante kilometer (30 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 16.899.327 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 1 inwoner per 10 vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Niamey;
– Talen: Frans (officieel), Hausa, Djerma;
– Munteenheid: CFA-Frank (XOF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 900 (2012).

Informatie over visum Niger

Reizen en vakantie in NigerStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Niger. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Een visum kun je aanvragen bij het Consulaat van Niger in Den Haag of de Ambassade van Niger in Brussel. Voor de aanvraag van het visum moet je drie recente kleurenpasfoto’s inleveren.

Voor een reis naar Niger is een vaccinatie tegen Gele Koorts verplicht. Zorg dus dat je het gele vaccinatieboekje in je handbagage hebt zitten als je naar het land reist.

Communicatie in Niger

Internationaal toegangsnummer: +227.
Alarmnummer politie: 17.
Alarmnummer brandweer: 18.

Er is geen landelijk alarmnummer voor een ambulance bekend voor Niger. Bij medische kwesties kun je het beste contact opnemen met een lokaal ziekenhuis of een lokale kliniek. Expats in Niger maken veel gebruik van Clinique Magori. Zij hebben een eigen ambulancedienst die 24 uur per dag paraat staat. Informatie: www.clinique-magori.com

Tijdsverschil met Niger

In onze winter is er geen tijdsverschil tussen Niger en Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Niger 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Niger

De elektriciteit in Niger is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. In het land worden voornamelijk Europese stopcontacten gebruikt die geschikt zijn voor 2-polige stekkers. Op sommige plekken kun je ook Britse of Zuid-Afrikaanse stopcontacten aantreffen, die geschikt zijn voor 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor en buiten de steden is de beschikbaarheid van elektriciteit zeer gering.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by