Overnachten en hotels in Niger

In Niger vind je de meeste accommodatie in de hoofdstad Niamey. Hier vind je enkele 3- en 4-sterrenhotels die een redelijke mate van comfort bieden. Een van de betere plekken is het Soluxe Hotel Niamey (www.soluxeint.com), een modern en nieuw hotel dat gebouwd is door de Chinezen. Het hotel heeft een zwembad, een restaurant, wifi en een geldautomaat. Het is onderdeel van het Chinese bedrijf Soluxe, dat internationaal actief is in vastgoed, bouw, hotels en handel. Het hotel bedient vooral Chinezen die werkzaam zijn in Niger.

Hotel Gaweye (www.hotel-gaweyeniger.com) ligt aan de oevers van de rivier de Niger, tegenover het Nationaal Museum van Niamey. Dit is een van de grootste hotels in de hoofdstad, gebouwd in 1981. Het 4-sterrenhotel heeft 200 kamers, bars, een restaurant, een zwembad en een tennisbaan. Het ziet eruit zoals een 4-sterrenhotel bij ons eruit zou zien in de jaren zeventig. Het is in 2013 echter gerenoveerd en onder meer voorzien van glasvezelkabel voor een snelle wifi-verbinding. In reisadviezen wordt gewaarschuwd niet in de straten rond Hotel Gaweye te lopen omdat er veel berovingen plaatsvinden. Loop hier zeker niet alleen en ook niet ‘s avonds.

Een ander bekende plek om te overnachten in Niamey is Grand Hotel du Niger (www.grandhotelniger.com), dat met 4 sterren ook een van de luxere hotels is in de hoofdstad. Hier kun je regelmatig terecht voor jazzavonden. In Niamey zijn nog geen grote hotelketens, maar Hilton heeft aangekondigd in 2019 een hotel te openen van negen verdiepingen en 142 kamers.

Naast deze luxere hotels heeft Niamey wat goedkopere hotels met minder voorzieningen. Hostels en guesthouses voor backpackers zijn er niet echt, maar je kunt eventueel goedkoop overnachten bij de katholieke missie (officieel mogen hier alleen hulpverleners en ontwikkelingswerkers terecht). Het is raadzaam ruim voor je vertrek naar Niger een hotelkamer te reserveren. Dat geldt vooral voor de grote luxe hotels. Bij goedkope lokale hotels geldt dat kamers beschikbaar zijn voor gasten die als eerste komen.

Er zijn ook hotels te vinden Agadez, Ayorou, Maradi, Tapoa en Zinder, al zal het niet altijd makkelijk zijn om een slaapplek te bemachtigen zonder reservering. Bij lokale tour operators in Niger kun je ook tripjes maken naar de woestijn en in tenten overnachten aan de oevers van de Niger rivier. Je kunt dan bijvoorbeeld terecht bij Niger Travel and Tours: www.nigertravelandtours.com

Voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Niger, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam