SeychellenReizen en vakantie op de Seychellen

Kerngegevens

– Oppervlakte: 455 vierkante kilometer (twee keer de stad Amsterdam);
– Inwoneraantal: 90.846 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 200 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Victoria;
– Talen: Seychels Creools, Engels (officieel), Frans;
– Munteenheid: Seychelse Roepie (SCR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 26.200 (2012).

Informatie over visum Seychellen

Reizen en vakantie in de SeychellenStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op de Seychellen. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Ook moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je vakantie op de Seychellen te bekostigen. De immigratiedienst kan naar al deze documenten vragen bij aankomst op de internationale luchthaven in het land. Je krijgt daarna een Visitor’s Permit, waarmee je maximaal één maand op de Seychellen kunt blijven. Je kunt dit eventueel verlengen tot een periode van drie maanden.

Voor een langer verblijf of voor het aanvragen van een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van de Seychellen in Brussel.

Communicatie op de Seychellen

Internationaal toegangsnummer: +248.
Alarmnummer ambulance: 151.
Alarmnummer politie en brandweer: 999.

Tijdsverschil met de Seychellen

In onze winter is het op de Seychellen 3 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op de Seychellen 2 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op de Seychellen

De elektriciteit op de Seychellen is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Britse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met drie rechthoekige pinnen. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto depositphotos.com/lakov.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisspecials
Sort by