Tips voor een vakantie op de Seychellen

Seychellen: een introductie

Een vakantie op de Seychellen beleef je in een van de meest romantische landen ter wereld, een plek waar je nauwelijks dichterbij het paradijs kunt komen. Deze archipel van 115 eilanden in de Indische Oceaan hoort geografisch bij Afrika, maar de Seychellen hebben bijna niets dat herinnert aan dit continent met zijn armoede en chaos. De Seychellen zijn een ontspannen lusthof met witte zandstranden, diepblauwe wateren vol zeeleven en prachtige, ongerepte kusten.

Als je er foto’s van ziet, kun je nauwelijks geloven dat het daadwerkelijk bestaat. Jazeker, maar vergeet niet dat je tijdens je vakantie op de Seychellen meer kunt doen dan lurken aan een kokosnoot of het betreden van een huwelijksbootje. Je kunt er snorkelen en duiken of een bezoek brengen aan de piratenschuilplaatsen op de eilanden Mahé en Praslin. Er wordt zelfs gezegd dat de beroemde Franse piraat Olivier Levasseur (‘De Buizerd‘) er een schat heeft verborgen met een waarde van € 100.000 die nog steeds niet is gevonden. Neem de boot naar het meer afgelegen Bird Island, de thuisbasis van Esmeralda, de zwaarste schildpad in het wild (304 kilo). Ontdek Aldabra, een van de grootste atollen ter wereld met een beschermde status van Unesco.

Ben je wel toe aan een relaxte vakantie op de Seychellen?
Boek een zonnige vakantie naar de Seychellen snel bij TUI.nl

Wel makkelijk te geloven is dat James Bond-auteur Ian Fleming de Seychellen in 1958 bezocht, op zoek naar avontuur en inspiratie. Het leidde tot For Your Eyes Only, een van de bekendste Bond-klassiekers aller tijden. Aan een vakantie in het kleinste land van Afrika hangt uiteraard wel een prijskaartje, want met beroemdheden, bruiden, bruidegommen en rijkelui met eigen jachten is het bepaald geen budgetbestemming. Maar hé: voor het ware paradijs moet je wat over hebben!

SeychellenSeychellen in een notendop

– Oppervlakte: 455 vierkante kilometer (twee keer de stad Amsterdam);
– Inwoneraantal: 93.920 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 206 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Victoria;
– Talen: Seychels Creools, Engels (officieel), Frans;
– Munteenheid: Seychelse Roepie (SCR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 27.200 (2012).

Informatie over visum Seychellen

Reizen en vakantie in de SeychellenStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op de Seychellen. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Ook moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je vakantie op de Seychellen te bekostigen. De immigratiedienst kan naar al deze documenten vragen bij aankomst op de internationale luchthaven in het land. Je krijgt daarna een Visitor’s Permit, waarmee je maximaal één maand op de Seychellen kunt blijven. Je kunt dit eventueel verlengen tot een periode van drie maanden.

Voor een langer verblijf of voor het aanvragen van een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van de Seychellen in Brussel.

Wat te doen op de Seychellen: 10 tips!

Seychellen wat te doenDe Seychellen hebben de mooiste stranden ter wereld, maar de eilandengroep biedt zoveel meer. Je kunt er wandelen door regenwouden, natuurreservaten bezoeken, dagtrips maken naar spectaculaire eilanden en koloniale architectuur opsnuiven. Lees hier onze tips wat te doen op de Seychellen

Hotels op de Seychellen

Seychellen hotelsDe Seychellen hebben een groot aantal hotels, en verrassend genoeg voor elk budget. Je kunt verblijven in exclusieve 5-sterrenresorts, maar ook in kleinere hotels, Creoolse pensions en vakantiehuizen. We hebben de beste adresjes op een rij gezet. Lees hier meer over hotels op de Seychellen

Vliegen naar de Seychellen

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar de Seychellen vliegen, maar je kunt de paradijselijke eilandengroep wel bereiken met een overstap. Reken op de nodige reistijd, want je bent zo’n 12 tot 16 uur onderweg. Lees hier alle tips over vliegen naar de Seychellen

Reisorganisaties Seychellen

Hier vind je Nederlandse reisorganisaties zijn gespecialiseerd in reizen en vakantie naar de Seychellen. Van elke reisorganisatie vind je de contactgegevens. Op hun websites kun je terecht voor het boeken van een reis naar de Seychellen. Lees hier meer over de reisorganisaties voor de Seychellen

Communicatie op de Seychellen

Internationaal toegangsnummer: +248.
Alarmnummer ambulance: 151.
Alarmnummer politie en brandweer: 999.

Tijdsverschil met de Seychellen

In onze winter is het op de Seychellen 3 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op de Seychellen 2 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op de Seychellen

De elektriciteit op de Seychellen is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Britse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met drie rechthoekige pinnen. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 13 april 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie op de Seychellen, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/lakov.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam