Sierra LeoneReizen en vakantie in Sierra Leone

Kerngegevens

– Oppervlakte: 71.740 vierkante kilometer (ruim 1,5 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 5.612.685 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 78 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Freetown;
– Talen: Engels (officieel), Mende, Temne, Krio;
– Munteenheid: Leone (SLL);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1400 (2012).

Informatie over visum Sierra Leone

Reizen en vakantie in Sierra LeoneStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Sierra Leone. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je een hotelreservering hebben en een vliegticket voor de retourvlucht of voor een vlucht naar een volgende bestemming.

Met een single entry toeristenvisum kun je maximaal 3 maanden in het land Leone verblijven. Een visum kun je aanvragen bij het Consulaat van Sierra Leone in Den Haag of de Ambassade van Sierra Leone in Brussel. Je daarvoor één recente pasfoto in te leveren. De aanvraag van een visum duurt minstens 3 werkdagen. Een spoedprocedure is niet mogelijk.

Communicatie in Sierra Leone

Internationaal toegangsnummer: +232.
Alarmnummer noodgevallen: 112.
Alarmnummer Africell GSM: 900.
Alarmnummer Comium GSM: 911.
Politie centrale en oostelijke regio (Central Police & Eastern Police): 076-9982.

Tijdsverschil met Sierra Leone

In de winter is het in Sierra Leone is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Sierra Leone 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Sierra Leone

De elektriciteit in Sierra Leone is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met drie ronde pinnen of voor Britse stekkers met drie rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Buiten de hoofdstad Freetown is de beschikbaarheid van elektriciteit schaars. Hou rekening met stroomuitval en stroomstoringen.

Share Button