SwazilandReizen en vakantie in Swaziland

Kerngegevens

– Oppervlakte: 17.364 vierkante kilometer (ongeveer een derde van Nederland);
– Inwoneraantal: 1.403.362 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 81 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Koninkrijk;
– Hoofdstad: Mbabane;
– Talen: Engels, siSwati;
– Munteenheid: Lilangeni (SZL);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 5300 (2012).

Vliegen naar SwazilandVliegen naar Swaziland

Vanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten naar Swaziland. Wil je vliegen naar Swaziland, dan moet je altijd via Zuid-Afrika reizen. Vanuit Johannesburg in Zuid-Afrika gaat elke dag een vlucht naar de stad Manzini in Swaziland. Lees verder over vliegen naar Swaziland….

Informatie over visum Swaziland

Reizen en vakantie in SwazilandStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Swaziland. Wel is een paspoort vereist dat na aankomst in het land nog minstens 3 maanden geldig is. Zonder visum kun je maximaal 30 dagen in het land verblijven. Bij aankomst moet je een immigratieformulier en douaneformulier invullen. Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Swaziland in Brussel.

Communicatie in Swaziland

Internationaal toegangsnummer: +268.
Alarmnummer noodgevallen: 999.

Tijdsverschil met Swaziland

Tijdens de Nederlandse zomertijd, als het winter is in Swaziland, is er geen tijdsverschil. Tijdens de Nederlandse wintertijd (zomer in Swaziland) is het in Swaziland 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Swaziland

De elektriciteit in Swaziland is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Stopcontacten in Swaziland hebben drie ronde gaten (net als in Zuid-Afrika), dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam