Tips voor een vakantie in Swaziland (eSwatini)

Swaziland: een introductie

Een vakantie in Swaziland beleef je in een van de kleinste landen van Afrika, een eigenzinnig koninkrijk dat sinds 1986 wordt bestuurd door koning Mswati III. Deze polygame alleenheerser is getrouwd met 15 vrouwen en besloot de naam van het land in 2018 om te dopen in ‘eSwatini’. Na vijftig jaar onafhankelijkheid vond de vorst dat ‘Swaziland’ teveel deed herinneren aan de voormalige Britse koloniale machthebbers.

Maar ondanks de eigengereide (en populaire) monarch is Swaziland een prachtig land om vakantie te vieren. Het koninkrijkje dat ingeklemd ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique wordt ook wel gezien als ‘Afrika in een notendop’. Op de kleine oppervlakte vind je alles waar het continent bekend om staat. Je kunt er op safari in nationale parken om de Big Five te spotten, je kunt er trektochten maken door de bergen en je kunt meedoen aan spannende outdoor activiteiten. Van wildwatervaren en mountainbiken tot paardrijden en zip lines: voor actieve reizigers heeft Swaziland enorm veel te bieden. Vergeet je ook niet onder te dompelen in het traditionele leven van de Swazi’s, die zich gekleed in lendendoeken van luipaardvachten overgeven aan muziek, dans en zang.

Veel reizigers en backpackers pakken Swaziland ‘even mee’ tijdens een vakantie in Zuid-Afrika, maar dat doet het vorstendom geen recht aan. In deze microkosmos zijn de wildreservaten, het landschap en de cultuur minstens een verblijf van enkele dagen waard. Wie het kleine niet eert mist toch een authentieke en warme ervaring in het zuidelijk deel van Afrika.

SwazilandSwaziland in een notendop

– Oppervlakte: 17.364 vierkante kilometer (ongeveer een derde van Nederland);
– Inwoneraantal: 1.467.152 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 84 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Koninkrijk;
– Hoofdstad: Mbabane;
– Talen: Engels, siSwati;
– Munteenheid: Lilangeni (SZL);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 9900 (2017).

Informatie over visum Swaziland

Reizen en vakantie in SwazilandStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Swaziland. Wel is een paspoort vereist dat na aankomst in het land nog minstens 3 maanden geldig is. Zonder visum kun je maximaal 30 dagen in het land verblijven. Bij aankomst moet je een immigratieformulier en douaneformulier invullen. Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Swaziland in Brussel.

Tips voor het maken van een safari in Swaziland

Swaziland biedt verschillende big game parken die een prima alternatief zijn voor de dure parken in Zuid-Afrika. Ieder park heeft iets unieks en met een huurauto is het vrij eenvoudig om de grens over te steken vanuit Zuid-Afrika. Lees hier de tips voor het maken van een safari in Swaziland

Vliegen naar Swaziland

Vliegen naar SwazilandVanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten naar Swaziland. Wil je vliegen naar Swaziland, dan moet je altijd via Zuid-Afrika reizen. Vanuit Johannesburg in Zuid-Afrika gaat elke dag een vlucht naar de stad Manzini in Swaziland. Lees hier meer over vliegen naar Swaziland

Communicatie in Swaziland

Internationaal toegangsnummer: +268.
Alarmnummer noodgevallen: 999.

Tijdsverschil met Swaziland

Tijdens de Nederlandse zomertijd, als het winter is in Swaziland, is er geen tijdsverschil. Tijdens de Nederlandse wintertijd (zomer in Swaziland) is het in Swaziland 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Swaziland

De elektriciteit in Swaziland is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Stopcontacten in Swaziland hebben drie ronde gaten (net als in Zuid-Afrika), dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 9 juli 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Swaziland, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam