Vliegen naar Swaziland (eSwatini)

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Swaziland (eSwatini) vliegen. De enige vluchten naar Swaziland gaan vanuit Johannesburg in Zuid-Afrika. Met KLM kun je dagelijks rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Johannesburg vliegen. Dit is een vlucht van bijna 11 uur. Vliegtickets zijn te koop vanaf € 490. ► Boek hier een vliegticket met KLM naar Johannesburg

De luchtvaartmaatschappij Airlink (www.flyairlink.com) vliegt vier keer per dag van O.R. Tambo International Airport in Johannesburg naar King Mswati III International Airport (SHO), een vlucht van circa 45 minuten. Dit is de enige internationale luchthaven van Swaziland, op ongeveer 90 kilometer ten oosten van de hoofdstad Mbabane (anderhalf uur rijden).

Luchthaven van Swaziland

King Mswati III International Airport is een nieuw vliegveld, geopend in 2014, dat eerst bekendstond als Sikhuphe International Airport. De nieuwe luchthaven vervangt Matsapha Airport bij de stad Manzini, dat nu alleen door overheidsfunctionarissen en het leger wordt gebruikt.

In de toekomst moeten hier meer internationale vluchten naartoe gaan, omdat Swaziland zich steeds meer profileert als toeristenbestemming. De luchthaven ligt gunstig ten opzichte van nationale parken en reservaten. Het populaire Hlane Royal National Park ligt vlakbij (halfuur rijden).

De moderne passagiersterminal heeft een taxfreeshop en een koffietentje. Er is een geldautomaat, een eerste hulp-post en beperkte wifi voor passagiers. Bij vertrek vanaf het vliegveld in Swaziland moet je luchthavenbelasting betalen. Het beheer van de luchthaven is in beheer bij de Eswatini Civic Aviation Authority: www.eswacaa.co.sz

Vervoer vanaf de luchthaven van Swaziland

Op de luchthaven zijn enkele autoverhuurbedrijven als je een auto wilt huren voor je vakantie in Swaziland. Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars, omdat je een all-in prijs betaalt waarbij alle verzekeringen zijn inbegrepen. ► Check hier de tarieven voor het huren van een auto in Swaziland

Daarnaast rijden er shuttlebussen vanaf de luchthaven naar verschillende bestemmingen in Swaziland. Je kunt een minibus nemen naar onder meer Mbabane, Manzini en Elzulwini. De vertrektijd van de bussen sluit aan op de landingstijd van de vliegtuigen.

Met de bus naar Swaziland

Je kunt er ook voor kiezen om te vliegen naar Johannesburg in Zuid-Afrika, en vandaar met de bus naar Swaziland te reizen. Er zijn twee busmaatschappijen die een busverbinding onderhouden tussen Johannesburg en Swaziland. Je reist in een redelijk comfortabele en betrouwbare minibus. De busrit duurt ongeveer 5 tot 6 uur.

SiyeSwatini TransMagnific: rijdt dagelijks van Johannesburg en O.R. Tambo International Airport naar Mbabane, de hoofdstad van Swaziland. Website: www.goswaziland.co.sz 

Sky World Travel and Tours: onderhoudt een dagelijkse busverbinding van O.R. Tambo International Airport en Johannesburg naar Mbabane, Ezulwini en Manzini in Swaziland. Website: www.skyworld.co.sz

Daarnaast kun je met een minibus van Maputo in Mozambique naar Mbabane in Swaziland reizen. Je kunt een privétransfer boeken, waarbij je wordt opgehaald bij je hotel in Maputo. Je kunt stoppen wanneer je wilt en onderweg bezienswaardigheden bezoeken. ► Boek hier een privé shuttlebus van Mozambique naar Swaziland

Met de auto naar Swaziland

Je kunt met de auto naar Swaziland rijden vanuit Zuid-Afrika en Mozambique. Swaziland heeft 13 grensposten met Zuid-Afrika en 2 grensposten met Mozambique, die voornamelijk overdag geopend zijn.

De autorit vanaf de luchthaven in Johannesburg naar de grens met Swaziland duurt ongeveer 4 uur. In Swaziland rijdt men links. Bestuurders dienen een internationaal rijbewijs op zak te hebben. De meeste autoverhuurbedrijven in Zuid-Afrika geven toestemming om met de huurauto de grens over te steken richting Swaziland. Het is raadzaam dit vooraf te checken voordat je een auto gaat huren.

Tussen de belangrijkste plaatsen, toeristische centra en grensposten liggen geasfalteerde wegen. Daarbuiten en in nationale parken rijd je over onverharde wegen. Het is dan verstandig een four wheel drive te huren. In de grootste steden en bij de meeste grensposten vind je benzinestations. Wees wel alert als je met een auto in Swaziland gaat rijden. Andere weggebruikers rijden nogal eens chaotisch of zonder licht en pas op voor kuilen en loslopend vee op de weg. Vermijd het om ‘s nachts te rijden.

Voor het laatst bijgewerkt op 3 juni 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar Swaziland (eSwatini), kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/mbrand85.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam