Vliegen naar Swaziland

Vliegen naar Swaziland met Swaziland Airlink
Vliegen naar Swaziland met Swaziland Airlink

Vanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten naar Swaziland. De enige vluchten naar Swaziland gaan vanuit Johannesburg in Zuid-Afrika. De luchtvaartmaatschappij Swaziland Airlink vliegt dagelijks van O.R. Tambo International Airport (JNB) in Johannesburg naar Matsapha International Airport (MTS) nabij de stad Manzini in Swaziland. Manzini ligt op ongeveer 65 kilometer van de hoofdstad Mbabane.

De vliegtijd van Johannesburg naar Swaziland bedraagt ongeveer 45 minuten. Vanuit Nederland kun je wel rechtstreeks vliegen naar Johannesburg en andere steden in Zuid-Afrika. Bij vertrek vanaf het vliegveld in Swaziland moet je luchthavenbelasting betalen.

Met de bus naar Swaziland

Vanuit Zuid-Afrika kun je met de bus naar Swaziland reizen. Er zijn twee busmaatschappijen die een busverbinding onderhouden tussen Johannesburg en Swaziland. Je reist in een redelijk comfortabele en betrouwbare minibus. De busrit duurt ongeveer 5 tot 6 uur.

Reizen met de bus naar Swaziland
Reizen met de bus naar Swaziland

• SiyeSwatini TransMagnific: rijdt dagelijks van Johannesburg en O.R. Tambo International Airport naar Mbabane, de hoofdstad van Swaziland. Website: www.goswaziland.co.sz 

• Sky World Travel and Tours: onderhoudt een dagelijkse busverbinding van O.R. Tambo International Airport en Johannesburg naar Mbabane, Ezulwini en Manzini in Swaziland. Website: www.skyworld.co.sz

Met de auto naar Swaziland

Je kunt met de auto naar Swaziland rijden vanuit Zuid-Afrika en Mozambique. Swaziland heeft 13 grensposten met Zuid-Afrika en 2 grensposten met Mozambique, die voornamelijk overdag geopend zijn.

De autorit vanaf de luchthaven in Johannesburg naar de grens met Swaziland duurt ongeveer 4 uur. In Swaziland rijdt men links. Bestuurders dienen een internationaal rijbewijs op zak te hebben. Informeer bij de autoverhuur in Zuid-Afrika of het is toegestaan met de huurauto de grens over te steken richting Swaziland.

Tussen de belangrijkste plaatsen, toeristische centra en grensposten liggen geasfalteerde wegen. Daarbuiten en in nationale parken rijd je over onverharde wegen. Het is dan verstandig een four wheel drive te huren. In de grootste steden en bij de meeste grensposten vind je benzinestations. Wees wel alert als je met een auto in Swaziland gaat rijden. Andere weggebruikers rijden nogal eens chaotisch of zonder licht en er loopt soms vee op de weg. Vermijd het om ‘s nachts te rijden.

Voor het laatst bijgewerkt op 24 mei 2014.

GezondheidGezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam