Overnachten in Togo

Togo overnachtenIn Togo kun je in alle grotere plaatsen wel overnachten, al is de keuze beperkt. Verreweg de meeste accommodatie vind je in de hoofdstad Lomé, waar je kunt kiezen uit meer dan twintig hotels. Ook zijn hotels te vinden in de steden Lama-Kara, Sokodé, Kpalimé en Aného (dat eerder bekendstond als Little Popo). Kpalimé is een toeristische bestemming omdat het de uitvalsbasis is voor trektochten naar Mount Agou, de hoogste berg van Togo.

Door de schaarste aan accommodatie is het raadzaam van tevoren te reserveren, vooral in populaire plekken. In goedkopere hotels loont het de moeite om af te dingen. Vooral in Lomé zijn ook enkele villa’s en appartementen te boeken via Airbnb, voor goedkope prijzen. In nationale parken kun je gratis kamperen, maar check wel bij de parkautoriteiten of opzichters wat de regels zijn. Vanwege de veiligheidssituatie is het niet aan te raden.

Zoek je accommodatie voor je trip naar Togo?
Reserveer hier online een hotel of guesthouse in Togo

Beste hotels in Togo

In Lomé zijn enkele luxere 4- en 5-sterrenhotels die aan internationale standaarden voldoen. Een van de grootste en beste hotels is Hôtel 2 Février Lomé. Het 5-sterrenhotel heeft 320 kamers, suites en appartementen en zit in een toren van 36 verdiepingen, waarmee dit een van de hoogste gebouwen is in de Togolese hoofdstad. Het hotel heeft een buitenzwembad, zes bars en restaurants en een fitnesscentrum.

Togo Lome Fevrier Hotel

Vlakbij de Atlantische Oceaan in Lomé ligt Hotel Petit Brussel, op slechts één minuut lopen van het strand. Een groot aantal kamers heeft een balkon met uitzicht op de Golf van Guinee. Het hotel heeft een restaurant, een bar, een spa en een lagunezwembad omringd door een mooie tuin. Ontspannen kan ook op het strand in een hutje met een rieten dak of op ligstoelen met Balinese bedjes. Desgewenst kun je gebruikmaken van een hotelshuttle die je ophaalt vanaf het vliegveld van Lomé.

Togo Lomé Petit Brussel Hotel

Op internet zijn reizigers positief over het Chez Alice Guesthouse in Lomé, dat gerund wordt door een Zwitserse vrouw. Je kunt hier ook je tent neerzetten in de tuin en er is een restaurant. Het is voor backpackers een van de populairste plekken om te overnachten. Het guesthouse ligt ongeveer 6 kilometer ten oosten van het centrum van de hoofdstad, aan de kust. Er is geen website bekend.

Voor het laatst bijgewerkt op 4 december 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Togo, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com; Booking.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam