Overnachten en hotels in Togo

In Togo kun je in alle grotere plaatsen wel overnachten, al is de keuze beperkt. Verreweg de meeste accommodatie vind je in de hoofdstad Lomé, waar je kunt kiezen uit meer dan twintig hotels. Ook zijn hotels te vinden in de steden Lama-Kara, Sokodé, Kpalimé en Aného (dat eerder bekendstond als Little Popo). Kpalimé is een toeristische bestemming omdat het de uitvalsbasis is voor trektochten naar Mount Agou, de hoogste berg van Togo.

Door de schaarste aan accommodatie is het raadzaam van tevoren te reserveren, vooral in populaire plekken. In goedkopere hotels loont het de moeite om af te dingen. Vooral in Lomé zijn ook enkele villa’s en appartementen te boeken via Airbnb, voor goedkope prijzen. In nationale parken kun je gratis kamperen, maar check wel bij de parkautoriteiten of opzichters wat de regels zijn. Vanwege de veiligheidssituatie is het niet aan te raden.

In Lomé zijn enkele luxere 4- en 5-sterrenhotels die aan internationale standaarden voldoen. Een van de grootste en beste hotels is Hôtel 2 Février Lomé. Het 5-sterrenhotel heeft 320 kamers, suites en appartementen en zit in een toren van 36 verdiepingen, waarmee dit een van de hoogste gebouwen is in de Togolese hoofdstad. Het hotel heeft een buitenzwembad, zes bars en restaurants en een fitnesscentrum. Website: www.hotel2fevrierlome.com

Vlakbij de Atlantische Oceaan in Lomé is het Palm Beach Hotel (www.palmbeachtogo.com) met 58 kamers en zeven suites. Het 4-sterrenhotel heeft een bar, een restaurant, een zwembad en een geldautomaat.

Op internet zijn reizigers positief over het Chez Alice Guesthouse in Lomé, dat gerund wordt door een Zwitserse vrouw. Je kunt hier ook je tent neerzetten in de tuin en er is een restaurant. Het is voor backpackers een van de populairste plekken om te overnachten. Het guesthouse ligt ongeveer 6 kilometer ten oosten van het centrum van de hoofdstad, aan de kust. Er is geen website bekend.

Voor het laatst bijgewerkt op 11 maart 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Togo, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Flickr.com/Climate Centre.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam